Mýty o vlasech, kterým byste měli přestat věřit

Že časté zastřihávání urychluje růst vlasů a jejich česáním se zlepšuje kvalita? Ale kdeže! Tato tvrzení jsou jen báchorky. Stejně jako zcestná rada ohledně střídání šamponů, protože po delší době přestávají fungovat!

Ať už máte vlasy dlouhé, krátké, světlé nebo tmavé, rovné či kudrnaté, jistě se jim snažíte poskytovat tu nejlepší možnou péči, aby vypadaly „k světu“. Jste si ale jistí, že všechno, co děláte, jim vážně tolik prospívá? Pořád totiž koluje celá řada vlasových mýtů, které mají do pravdy kilometry daleko. Jaká tvrzení můžete považovat za jeden velký omyl?

Časté zastřihávání urychluje růst? Kéž by

Každé tři měsíce vyrážíte ke kadeřnici s tím, že vám hřívu o něco zkrátí? I když se s těmi pár centimetry jen neradi loučíte, uklidňujete se tím, že ve finále vám to přinese jen užitek, protože vlasy vám porostou doslova před očima. Trefa? Tak to vás musíme zklamat. Bohužel.

„Častější stříhání vlasů nemá na jejich růst sebemenší vliv,“ nalévá hned na startu čistého vína ředitel kosmetického a klinického výzkumu dermatologie působící v newyorské nemocnici Mount Sinai, Joshua Zeichner. Odborník však dodává, že jednu výhodu tato procedura přece jenom má – po odstranění rozdvojených konců vypadá účes plnější a bohatší.

Čím více česání, tím lepší kvalita? To sotva

Už naše babičky říkávaly, že sto tahů hřebenem denně zlepšuje kvalitu koruny krásy. Jestli jste se tohoto doporučení celá léta drželi i vy, pravděpodobně jste jen ztráceli čas. A ke všemu nadělali víc škody, než užitku.

„Nadměrné kartáčování ohrožuje citlivou pokožku hlavy i vnější vrstvu vlasů. Rozhodně bych to s ním nepřeháněla, protože může způsobit nevratné škody,“ klade na srdce americká dermatoložka a vlasová specialistka z Clevelandské kliniky Melissa Piliang.

Hustota. Skutečně ji zajistí kupované produkty?

Šampony, kondicionéry i pěnová tužidla, která slibují parádní objem. Taky do nich investujete „majlant“? Tak s tím honem rychle přestaňte, než vás vidina tlustého culíku úplně zruinuje!

„Většina lidí se mylně domnívá, že zdravě vypadající a husté vlasy jsou o vnějších faktorech. Objem je dán geneticky, a co se týká kvality, tu ovlivňuje hlavně strava. Ujistěte se, že máte dostatek sacharidů, bílkovin a zdravých tuků. Věnujte zvláštní pozornost zinku, železu a vitaminu D. Přísun těchto živin je naprosto zásadní,“ vysvětluje výše zmíněná expertka.

Střídání šamponů je nutností. Vážně?!

Pokud věříte tomu, že používání jednoho konkrétního přípravku je špatné, protože si na něj hříva časem „zvykne“, čímž se ztrácí jeho účinnost, sedli jste někomu na lep. A pěkně velký.

„Je úplně v pořádku střídat různé šampony, které odpovídají vašim momentálním potřebám. Vždyť jeden bojuje proti lupům, zatímco druhý třeba hydratuje. Ale v zásadě není nic špatného na tom, používat celá léta jeden a ten samý produkt,“ uzavírá seznam mýtů Luis Garza, který působí jako asistent dermatologie na americké Lékařské fakultě Johns Hopkins School of Medicine. A je to venku…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat