Máte-li problematickou pleť, zařaďte na jídelníček tyto potraviny

Problémy s pletí v podobě pupínků netrápí jen teenagery, ale i spoustu dospělých. A protože do značné míry může za akné i náš životní styl, vyplatí se zamyslet nad tím, co bychom mohli změnit, abychom pokožce pomohli. Určitě se vyplatí začít změnami na talíři.

Které potraviny dokážou v boji s pupínky pomoci?

Losos a ti druzí

Tučné ryby jsou pro náš organismus prospěšné obecně, takže není žádným překvapením, že mají dobrý vliv i na zdraví naší pleti. Obsahují totiž omega-3 mastné kyseliny, jež patří mezi velmi silné protizánětlivé látky. Navíc pomáhají pokožce udržovat přirozenou ochrannou bariéru, která ji chrání před nejrůznějšími infekcemi. Takže až zas budete přemýšlet, jestli si dáte lososa (nebo třeba makrelu či sardinky), neváhejte.

Chia semínka

Na ryby vás moc neužije? Nevadí. Velmi cenným zdrojem omega-3 mastných kyselin jsou i semínka chia. Jejich výhodou je, že z nich naše tělo získává prospěšné látky, i když semínka před konzumací nenameleme nebo nenadrtíme (jako je tomu například u lněných semínek). Kromě toho v chia najdete také vápník a kvalitní proteiny, jež jsou pro zdraví pokožky rovněž podstatné.

Čaj rooibos

Velmi často slýcháme o tom, jak zdravý je pro lidské tělo i krásu zelený čaj. O tom není pochyb, nicméně také rooibos je plný cenných antioxidantů, které pomáhají bojovat se zánětlivými procesy. Kromě toho v tomto nápoji najdete také vápník, železo nebo hořčík – minerály, jež mají na zdraví pokožky významný podíl. A vzhledem k tomu, že rooibos neobsahuje kofein, je účinnější při hydrataci, která je pro zdravou pleť nezbytná.

Cizrna

Konečně se tato luštěnina začíná zabydlovat i v českých domácnostech! A to je dobře nejen proto, že je tak chutná. Cizrna obsahuje zinek, který hraje klíčovou roli při budování silného imunitního systému a tím i v boji s akné. Ostatně nízká hladina tohoto minerálu byla v jedné studii spojena právě s problematickou pletí. O důvod víc pochutnávat si pravidelně na hummusu!

Špenát a spol.

Tmavě zelená zelenina, jako je například špenát, některé druhy salátu nebo třeba kapusta, obsahuje celou řadu cenných látek. Mezi nimi také vitamin A, který podporuje pružnou, čistou a zdravou pleť. Společně se zinkem posiluje imunitní systém, takže tělo lépe bojuje se zánětlivými procesy a bakteriemi způsobujícími pupínky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

21 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:59
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:47
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat