Hříva jako z reklamy. Tipy, které vám konečně zajistí zdravé vlasy

23.05.2018 | Krása a móda

Pružné, silné a lesklé vlasy jsou zbožným přáním většiny z nás. Vlivem experimentů a nesprávné péče se však tento cíl občas zdá být zhola nemožný. Přitom stačí dodržovat pár základních pravidel.

Tři důvody problémů

V praxi většinou existují pouze tři příčiny, které mají za následek poškozené vlasy. Jednou z nich je genetika. Ta má však spíše vliv na to, jak husté vlasy máme, jakou mají strukturu a barvu, a jak rychle rostou. Zničené vlasy v podobě, v jaké ji známe, v drtivém procentu případů vznikají následkem fyzikálního a chemického poškození či chybami ve stravování.

Pravidelně barvené vlasy bez následné péče se projevují suchými a roztřepenými konečky a podrážděnou pokožkou hlavy. Zato strava se odráží na jejich celkové kondici.

K obnovení vlasové struktury je nejlepší přistupovat komplexně a kromě správné kosmetiky nepodcenit ani životosprávu. Bez toho, aniž byste věděli, co děláte v péči o vlasy špatně, je prakticky nemožné docílit zlepšení.

Svěřte se profesionálům

Stejně jako vaše tělo potřebuje odborné znalosti doktorů k tomu, aby fungovalo správně, i vlasy potřebují pravidelnou a profesionální péči. Nepodceňujte návštěvy kadeřníků a naučte se jejich služeb využít alespoň jednou za dva měsíce.

Jsou to právě roztřepené konečky, kterých je třeba se pravidelně zbavovat a přestože možná pomýšlíte, že takový detail zvládnete sami doma, péče profesionálů je v tomto případě nevyčíslitelná.

Co zmůžete sami

Ani doma péči o vlasy nepodceňujte. Kromě používání kvalitní vlasové kosmetiky jim můžete pomoci domácími maskami na vlasy či hennovými zábaly. Henna je kromě svých barvících účinků známá jako jeden z nejlepších regeneračních prostředků. Vlasy vyživuje, podporuje jejich přirozenou krásu, přispívá k jejich zpevnění, snižuje tvorbu lupů, třepení, lámání a je přirozeně antibakteriální a antiseptická, tudíž je vhodná i pro alergiky.

Co se týče každodenní péče, nezapomínejte vlasy pravidelně rozčesávat a při mytí a následné stylingu k nim buďte šetrní. Pokud vlasy každý den fénujete, kulmujete či žehlíte, nanášejte speciální oleje odolné proti vysokým teplotám.

Pomoc v koupelně

Kvalitní kosmetika. Ta je základ, bez kterého se neobejdete. Abyste zvolili tu pravou, je třeba vědět, jaký druh vlasů máte a kde jsou vaše slabá místa. Nebojte se požádat o radu svou kadeřnici, či pokud vás trápí například kožní problémy, zajděte za dermatologem.

„Výběr vlasové kosmetiky závisí na mnoha faktorech. Jednak musíme znát své genetické předpoklady a jednak musíme vědět, čím vlasům škodíme a co tedy potřebují. Vlasy barvené vyžadují jiný přístup než vlasy slabé či rychle se mastící,“ upozorňuje vlasová expertka Renáta Gacková.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat