Zápach nohou šetrně eliminuje černý čaj nebo bělidlo na prádlo

Každodenní život se může stát velmi nepříjemným pro lidi, kteří trpí zápachem nohou. Patříte mezi ty, kdo se za něj stydí? Spolehněte se na již prověřené tipy a na pomoc přizvěte třeba kokosový olej, černý čaj nebo bělidlo!

Deodoranty nebo zásypy? Zapomeňte na ně! Tyhle domácí prostředky jsou stejně účinné, ne-li ještě účinnější!

Esenciální oleje

Budete potřebovat 8 až 10 kapek esenciálního oleje (eukalyptový, levandulový nebo čajovníkový) a kbelík (lavor) s teplou vodou. Olej (jeden či směs několika) přidejte do lázně, ponořte do ní nohy a 20 minut odpočívejte. Takto opakujte každý den do zlepšení stavu. Proč to funguje? Esenciální oleje mají antiseptické, antifungální a antimikrobiální vlastnosti, které zabíjejí bakterie způsobující zápach nohou. Navíc mají uklidňující účinek na pokožku, mysl a tělo.

Černý čaj

K ruce si připravte 4 nebo 5 sáčků černého čaje a kbelík napusťte teplou vodu. Sáčky nechte několik minut vylouhovat a poté do takto připravené lázně ponořte svá chodidla. Relaxujte 10 až 15 minut. (Opakujte dvakrát denně.) Černý čaj je bohatý na třísloviny a polyfenoly, které mají antioxidační a antibakteriální vlastnosti a pomáhají zbavovat se zápachu.

Slaná voda

Budete potřebovat 1/2 až 1 šálek soli, 8 šálků horké vody a vaničku nebo kbelík. Do nádoby nalijte vodu, přidejte sůl a nechte ji zcela rozpustit. Ponořte nohy a 20 minut odpočívejte. (Provádějte jednou nebo dvakrát denně do zlepšení stavu.) Sůl absorbuje přebytečnou vlhkost nohou, čímž snižuje růst bakterií a eliminuje charakteristický zápach.

Bělidlo

Bělidlo na prádlo? I to se v rámci zmírnění zápachu nohou doporučuje. Potřebujete přitom 1/2 šálku zmíněného prostředku a malou mísu s vodou. V lázni přitom setrvejte 10 až 12 minut (opakuje dvakrát denně). Proč to funguje? Bělidlo se používá k dezinfekci různých povrchů, nicméně namáčení nohou v tomto silném roztoku zabíjí všechny bakterie a houby. A taky mírní zápach. Bělidlo však může pokožku podráždit. Pokud se tak stane, okamžitě vyndejte nohy z nádoby a pokožku umyjte čerstvou vodou.

Jedlá soda

Připravte lázeň z 1 a 1/2 až 2 lžic hydrogenuhličitanu sodného (jedné sody) a 7 až 8 šálků horké vody. Relaxujte po dobu 15 minut (opakujte dvakrát denně). Bikarbonát sodný má antibakteriální vlastnosti, neutralizuje zápach a současně zjemňuje nohy.

Kokosový olej

K ruce si připravte 1 až 2 lžíce kokosového oleje a 5 kapek esenciálního oleje z cedrového dřeva. Nohy důkladně umyjte a osušte. Obě zmíněné ingredience promíchejte a naneste na pokožku, jemně promasírujte. Opakujte přitom každý den. Kokosový olej obsahuje kyselinu laurovou, která zabíjí bakterie, éterický olej z cedrového dřeva zase vyniká antifungálními vlastnostmi. Platí tak, že kombinace těchto olejů je účinným domácím prostředkem proti zápachu nohou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat