Po černém pivu rostou prsa a připálené je na krásu. Měly babičky pravdu?

10.07.2018 | Krása a móda

„Neškleb se, nebo ti to zůstane.“ Určitě vám tuto větu říkávali rodiče také a babičky vás zase nutily sedět u jídla, aby se vám nevrazilo do nohou. Také vzpomínáte na výroky vašich předků a nutí vás to občas přemýšlet nad tím, zda na nich bylo něco pravdy?

Připálené buchty jsou na krásu

Naše babičky říkávaly, že po připálených buchtách budeme krásnější. Kdekdo nejspíš už tuší, že se jedná o pouhou fámu, kterou si naše babičky vymyslely nejspíš proto, aby měly čím omluvit, že se jim v pekáči buchta trochu přichytla. Mnoho lidí si ale v konzumaci připáleného jídla přímo libuje. Dočerna opečené buřty, připálené topinky nebo právě zmíněné buchty jsou oblíbenou součástí jídelníčku mnoha strávníků. Odborníci ale doporučují, abyste se takovým jídlům vyhýbali. Spálenina totiž obsahuje akrylamidy, které jsou spojené s rakovinou a poškozením nervů.

Po černém pivu rostou prsa

„Pivo dělá krásná těla.“ Tohle pořekadlo asi všichni známe. A stejně tak známe i to, že nám po něm porostou prsa. Faktem je, že pivo obsahuje fytoestrogeny, rostlinné hormony, které působí podobně jako ženský hormon estrogen a stimulují mimo jiné i růst prsní žlázy a zvětšování ňader. Než ale začnete jásat a stane se z vás pravidelný piják, musíme vás upozornit na fakt, že pivo obsahuje fytoestrogenů tak málo, že vám dříve než prsa naroste pořádné bříško.

Když budete jíst vestoje, budete mít tlustý zadek

Tohle není až takový mýtus, jak by se mohlo zdát. Jíst vestoje se opravdu nedoporučuje a skutečně se po něm může tloustnout. Není to ale přímo tím, že stojíte, nýbrž proto, že se na jídlo dostatečně nesoustředíte. U jídla by měl člověk sedět a nedělat nic jiného, kromě samotné konzumace. Obědem „na stojáka“ nebo za chůze či při jízdě v autě skutečně nic prospěšného pro své tělo neuděláte. Když budete jíst ve spěchu, nebudete dostatečně žvýkat, sníte mnohem větší porci a hlad se dostaví mnohem dříve. V tomhle se skrývá opravdová příčina objemného pozadí.

Po studené kávě budete krásnější

Tak v tomhle případě vás taktéž musíme zklamat. Pití studené kávy na krásu bohužel vliv nemá. I když může být prospěšná v jiném směru. Nápoj z kávy louhované za studena má totiž vyšší koncentraci kofeinu než běžná káva. Pití takového nápoje snižuje riziko neurodegenerativních chorob, jako je Parkinsonova choroba.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat