Jak použít citronovou šťávu na péči o vlasy

Citronová šťáva aplikovaná na vlasy je oblíbenou domácí léčbou v mnoha částech světa. Proč ji začít používat coby masku, oplach nebo prostředek na pokožku hlavy?

Používání citronové šťávy v souvislosti s hřívou se nemusí zdát jako nejintuitivnější přírodní léčba, nicméně ten, kdo ji jednou zkusí, nelituje. Je důležité si uvědomit, že „nektar“ zmíněného citrusového ovoce je plný různých živin a antioxidantů, včetně kyseliny citronové, kyseliny askorbové, železa, draslíku, vápníku, fosforu, různých flavonoidů a dalších účinných složek.

Tenhle koktejl prospěšných látek může být velmi prospěšný pro růst vlasů, a milují ho i ti, kdo bojují s lupy, vypadáváním, nadměrně se mastícími vlasy, rozštěpenými konci a dalšími zánětlivými stavy na pokožce hlavy. Citronová šťáva různými způsoby může zlepšit lesk a vzhled vlasů, přičemž existuje mnoho různých způsobů, jak ji používat. Které metody se vyplatí vyzkoušet?

Oplachování vlasů

Jednoduše smíchejte 1/4 šálku citronové šťávy s teplou vodou, umyjte si vlasy a poté je přelijte připraveným roztokem. Promněte, nechte pět minut působit a důkladně opláchněte. Takto svoje vlasy omladíte!

Vlasová maska

Chcete-li vytvořit masku na vlasy, smíchejte jedno vejce se šťávou z poloviny citronu a jednou čajovou lžičkou olivového oleje. Důkladně rozmíchejte a aplikujte na mokré vlasy, rozetřete do pramenů. Nechte působit 20–30 minut, opláchněte teplou vodou a vlasy si vysušte podle potřeby.

Krém na pokožku hlavy

V misce spárujte jednu polévkovou lžíci olivového oleje s pěti kapkami citronové silice nebo 1/4 šálkem citronové šťávy. Směs dobře rozetřete do pokožky hlavy a takto ponechte jednu až dvě hodiny, nebo dokonce přes noc. Ráno opláchněte a těšte se z výsledku.

Ricinový olej

Pokud citronovou šťávu promícháte s ricinovým olejem, zatočíte s lupy a dalšími zánětlivými stavy, které postihují pokožku hlavy.

Aloe vera

Smíchání citronové šťávy a gelem aloe vera vytvoří silnou antioxidační kombinaci, která chrání vlasy před lámáním a štěpením konců.

Med

Směs medu a zmíněné šťávy coby maska posiluje vlasy zevnitř a zvyšuje jejich lesk.

Bezpečnostní opatření

Měli byste být vždy opatrní při aplikaci citronové šťávy na vlasy, protože obsažené aktivní složky mohou být nadměrně silné. Aplikujte ji jen jednou za čas. V případě častější frekvence dochází k zesvětlování vlasů nebo podráždění pokožky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat