Dopřejte vlasům péči z listů guave. Podpoří růst a napraví poškození

Guava je naprosto běžný typ ovoce, který milují všichni v asijských zemích. Zpracovává se plod, kůra i listy. A právě poslední jmenované doslova blahodárně působí na kvalitu vlasů. Jak vás listy, které se dají koupit i u nás, zkrásní?

Listy guave jsou doslova zázrak. Pokud se svými vlasy máte nějaký problém, neváhejte si je obstarat. Takhle vám pomohou.

Konec vypadávání

Pokud zjistíte, že rychle ztrácíte vlasy, můžete zvážit použití listů guava. Vše, co musíte udělat, je umýt si vlasy s pomocí vody, ve které byly zmíněné listy povařené. (Listy totiž obsahují vitamin C, který pomáhá vyživovat kořeny a posiluje vlasy zevnitř.)

Podpora růstu

Kštice je stále méně? Toužíte po hustých vlasech v co nejkratším čase? I v tomto případě si pravidelně myjte hlavu výše uvedenou vodou, jež vyživuje vlasové folikuly. Již brzy zaznamenáte, že listy guave navíc podporují zdraví pokožky hlavy, neboť mají antimikrobiální, analgetické, antioxidační a protizánětlivé vlastnosti.

Léčba lupů a roztřepených konečků

Díky svým antimikrobiálním, protizánětlivým a antifungálním účinkům zázračné listy zbavují lupů a dají se také použít v rámci léčby roztřepených konečků. Jednoduše rozemelte list a přidejte čajovou lžičku tohoto prášku do medu. Směs aplikujte na vlasy a pokožku hlavy, nechte 20 minut působit a poté smyjte vlažnou vodou. Ujistěte se, že své vlasy pravidelně zastřiháváte, abyste předcházeli třepení.

Už žádné poškozené vlasy

Můžete se vyvarovat mnoha problémů souvisejících s vlasy. Stačí, když budete listy guave používat každý týden. Jak již bylo řečeno, vynikají antioxidačními vlastnostmi, které pomáhají eliminovat volné radikály a zároveň zabraňují oxidačnímu poškození. To udržuje vlasy zdravé už jen proto, že dochází k podpoře krevního oběhu a hloubkové výživě vlasových folikul.

Ochrana před škodlivými paprsky

Léto již sice skončilo, ale i tak má sluníčko „říz“. Pokud budete muset strávit většinu svého času venku, oceníte sílu zmíněných listů. Namleté kousky se přidají do běžného šamponu a je po starostech. Můžete si také vytvořit svůj vlastní prostředek na mytí vlasů. Do hrnce se šálkem vody vložte dva, tři listy, krátce povařte a nechte vychladnout. Sceďte a tuto vodu používejte jako šampon. V případě, že zatoužíte po regenerační masce, smíchejte rozemleté listy guave s troškou nastrouhaného zázvoru a teplým kokosovým olejem. Masku nechte po přímé aplikaci na vlasy působit 30 minut a poté umyjte běžným způsobem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat