Domácí prostředky, které zlepšují vzhled jizev. Tyhle se vyplatí znát

Sukulentní rostlina aloe vera, okurka, rajče nebo kokosový olej. To jsou zbraně z kuchyně, které se vzhledem jizev doslova kouzlí. Kterou si pro sebe vyberete?

Z odborného hlediska je jizva druh útvaru, který vzniká v místě, kde byl organismus poraněn protržením ochranné vrstvy, tedy kůže. Máte i vy na svém těle tuhle nežádoucí „ozdobu“, což vás nijak netěší? V takovém případě by vás mohlo zajímat, že existuje hned několik přírodních prostředků, s nimiž lze výraznost jizev podstatně zmírnit. Které mají v tomhle ohledu tu nejlepší pověst?

Aloe vera a okurka, přátelská spolupráce

Tak tihle dva zelenáči vás rozhodně nezklamou. Gel ze sukulentní rostliny aloe vera nabízí poctivou dávku prospěšných látek zahrnující antioxidanty, minerály, aminokyseliny a necelé dvě stovky enzymů. Nastrouhaná okurka pokožku zase celkově zklidní a povzbudí k tomu, aby si udržela hladinu kolagenu, čímž si zachová pružnost a elasticitu. Tak na co ještě čekáte? Promíchejte obě ingredience a získanou směs aplikujte na postiženou oblast. Nutno ještě zmínit, že ideální doba působení je 20 minut, poté je čas na oplach vlažnou vodou.

Rajče jako parťák do nepohody

Ačkoli spousta lidí jednoznačně považuje rajské jablíčko za zeleninu, z botanického hlediska hovoříme spíše o ovoci. Ovšem ruku na srdce, není to úplně jedno? Tato šťavnatá pochutina je k dispozici celý rok, a to z ní dělá hodně oblíbenou surovinu. A nejen v kuchyni! Vždyť rajčatová šťáva představuje spolehlivé řešení tmavých kruhů pod očima i pigmentových skvrn. Ovšem nelze jí odepřít ani to, že zlepšuje vzhled zhojených ran, o nichž právě hovoříme. Zároveň zpomaluje stárnutí pokožky, zatímco přispívá k léčbě akné. To díky jejímu unikátnímu složení a výživným látkám!

Kokosový olej také přidá ruku k dílu

Když dojde řeč na zmírnění jakýchkoli jizev, triumfem číslo jedna je starý dobrý „kokosák“. Mazadlo s nádechem exotiky obsahuje nemalé množství vitaminu E a dalších cenných živin, včetně esenciálních mastných kyselin. Do karet mu hraje i to, že má báječné hydratační schopnosti, přičemž všemi silami podporuje regeneraci kožních buněk. Jak s tímto pomocníkem zacházet? Používejte ho jako běžný krém, na pozitivní výsledky nebudete čekat dlouho!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

195 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat