Povislá víčka: Není to jen o kráse, problém se vyplatí řešit

16.03.2019 | Krása a móda

Povislá horní víčka jsou problémem žen i mužů. Kromě toho, že je vnímáme jako vadu na kráse, může ztráta elasticity kůže způsobovat i jiné potíže. Nejčastěji jde o zhoršení vidění a s tím spojené bolesti hlavy. Povislá víčka také tlačí na řasy, které mají tendenci vtáčet se zpět do oka, tím ho dráždit a způsobovat pocity pálení či řezání v očích. Jak s tímto problémem bojovat?

Řešení jsou různá. Vyzkoušíte babské rady, nebo se svěříte do rukou odborníka?

Co dům dal

Jako dočasné řešení se nabízí použití pomocníků, které každý z nás jistě doma najde. První možností jsou sáčky s heřmánkovým čajem. Sáčky jednoduše vylouhujte, nechte vychladnout a přiložte na patnáct minut na oči. Kromě vytažení horních víček vás také zbaví kruhů pod očima. Podobně fungují i kostky ledu, kolečka salátové okurky nebo vaječné bílky. Ty mají tu výhodu, že fungují jako neviditelné lepidlo. Bílky rozetřete na víčko, zavřete oči a nechte uschnout. Vaječný bílek kůži stáhne a víčka se zvednou.

Obličejová jóga

Další možností, jak se zbavit posmutnělého výrazu v obličeji je cvičení. K tomu abyste mohli oči zavřít, otevřít, přimhouřit nebo zamrkat, potřebujete svaly. A přesto, že o nich skoro nevíte, jsou tam, a je dokonce možné je vytrénovat, aby byl víčkům navrácen jejich původní tvar. Stačí vám k tomu pár týdnů pravidelného cvičení.

Při prvním cviku si dlaněmi vytáhněte obočí směrem k vlasům, ústa otevřete jako byste chtěli vyslovit písmeno „O“, přimhuřte oči a vydržte takto pět sekund. Opakujte alespoň desetkrát po sobě.

Druhý cvik spočívá v položení dvou prstů do vnějších koutků očí, jemně koutky přitlačte a oči silně sevřete. Opět vydržte několik vteřin a poté uvolněte. Opakujte několikrát. Výsledky budou patrné po několika týdnech.

Kosmetické přípravky

Další možností je pořízení kosmetiky, která je k řešení tohoto problému určena. Existují séra a krémy, a některé slibují viditelnou změnu již několik minut po první aplikaci. Co se týče funkčnosti, lépe hodnotíme přípravky, které nabízejí rychlý, byť dočasný efekt. U krémů s nutností dlouhodobějšího používání nebývají výsledky tolik patrné.

Chirurgický zákrok

Posledním řešením, které sice vyjde trochu dráž, zato docílíte perfektního výsledku, je chirurgické odstranění přebytečné kůže a následná modelace horních víček. Operace očních víček se provádí ambulantně, v lokální anestezii, bez nutnosti hospitalizace. Operace trvá cca jednu až dvě hodiny. Cena se pohybuje okolo 10 000 Kč. Nevzhledných jizev se bát nemusíte. Řez se provádí v ohybu víčka a po čase není vůbec patrný.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat