Co byste měli vědět o krystalovém deodorantu

Zdá se, že situace je vážná. Běžně nabízené produkty, které si každé ráno aplikujete do podpaží, jsou spojovány s rozvojem alergií, rakoviny a Alzheimerovy choroby. Právě proto možná dáte šanci kameni, z něhož taková rizika nehrozí!

Z nedávných statistik vyplývá, že nějaký přípravek, jenž omezuje zápach potu či pocení samotné, denně používá každý třetí Čech. I vy patříte mezi jedince, kteří by se bez takového pomocníka v žádném případě neobešli? Pak byste se měli seznámit s jedním, který je teď hodně v kurzu. Až poznáte jeho výhody, pochopíte!

Ochrana bez rizika? Přesně tak

Alun neboli kamenec se v poslední době stává opravdovým trendem. Pokud jste s ním dosud neměli tu čest, jedná se o průhledný a šikovně tvarovaný krystal, jehož účinnost spočívá především v molekulární stavbě. Jakmile ho totiž lehce navlhčíte, začnou se uvolňovat jednotlivé „částečky“ soli, které se následně nanášejí do podpaží, kde splynou s kůží. Molekul hliníku v tomto „kameni“ není mnoho, navíc jsou natolik veliké, že se nedostávají do krevního oběhu, ale zůstávají na povrchu, čímž neutralizují zápach. A to je podstatný rozdíl, kterým se tento krystal liší od kuliček, sprejů a tyčinek proti pocení.

Alzheimer jako následek čistoty? Bohužel

Běžně nabízené deodoranty i antiperspiranty totiž zmíněného hliníku obsahují poměrně dost. Alespoň tedy podle názoru odborníků. Ti před touto složkou varují s tím, že bývá spojována s hormonální nerovnováhou nebo vznikem Alzheimerovy choroby. Ano, čtete správně! Výčet hrozeb tím ovšem zdaleka nekončí.

I rakovinu si lze vetřít do podpaží

Další potíž s těmito „klasickými“ produkty je, že v nich jsou ukryté konzervační parabeny, které prý zvyšují riziko rakoviny, přičemž nahrávají alergiím a reprodukčním poruchám. Krutě vymstít se může i přítomnost antibakteriálního činidla známého pod názvem triclosan. Tato „ďábelská ingredience“ je registrována jako pesticid, což je celkem šokující.

Experti se na základě několika studií navíc domnívají, že dlouhodobý kontakt s triclosanem navyšuje pravděpodobnost dysfunkce štítné žlázy. Nic moc vyhlídky, viďte? Ptáte-li se, zda jsou stopy uvedených látek v krystalovém alunu, tak nikoli. Na popularitě mu přidává i to, že vydrží přibližně 12 měsíců a vůbec není drahý. Zkusíte ho?






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat