Zima dala pokožce zabrat. Jak zajistit, aby znovu vypadala krásně, zdravě a svěže

Zima se na naší pokožce mohla nepěkně podepsat – ledový vzduch, horké sprchy, suchý vzduch díky ústřednímu topení, nízká vlhkost v prostředí, to vše přispívá k pocitu suché, napjaté a podrážděné pleti.

Dokud jsme schovaní pod bezpočtem vrstev oblečení, ze kterého nám prakticky kouká jen nos, většina z nás se stavem své pokožky zas až tak netrápí (tedy a výjimkou pleti obličeje). Jenže už tady máme jaro, tedy čas, kdy budeme oblečení odkládat a ukazovat stále větší část holé kůže. Jak si zajistit, aby vypadala krásně, zdravě a svěže?

Začněte s přípravou pokožky už teď!

Svlékněte starou kůži

Myslíme to samozřejmě v přeneseném slova smyslu, ale nejsme tak daleko od pravdy – pořiďte si tělový peeling a dopřejte celému tělu tuhle úžasnou péči, při níž jej zbavíte šupinek „staré“ a suché kůže. Nebo si peelingovou směs udělejte jednoduše sami doma – malé množství hnědého cukru smíchejte se svým oblíbeným sprchovým gelem a jemně masírujte pokožku těla (na obličej můžete cukr použít rovněž, jen jej smíchejte s emulzí, kterou používáte). Opakujte tento postup dvakrát až třikrát týdně a poté kůži dopřejte hydratační mléko – pleť bude krásně jemná.

Vyměňte horko za chlad

Pokud se rtuť teploměru v zimě schovává hluboko pod bodem mrazu, není nad horkou sprchu, která nás alespoň trochu nabudí a prohřeje. Ovšem pro naši pokožku není horká voda zrovna dvakrát prospěšná. Takže využijte toho, že venkovní teploty pomalu šplhají vzhůru, a pootočte kohoutkem směrem ke studené vodě (nikdo po vás samozřejmě nechce, abyste se sprchovali vodou ledovou, zkrátka stačí o něco chladnější, než jste byli zvyklí v poslední době). Poté pokožku jemně osušte měkkým ručníkem a opět aplikujte hydratační tělové mléko. Navrátíte tak pleti zářivý vzhled.

Věnujte se rukám a chodidlům

I v zimě patří ruce a chodidla k nejnamáhavějším částem těla. Proto bychom na ně rozhodně neměli zapomínat! Nejprve jim dopřejte peeling (opět můžete využít některý z množství výrobků, jež najdete na trhu, nebo si můžete umíchat peeling doma) a poté je pořádně hydratujte a zjemněte. Nejlepší příležitost je v noci – naneste na ruce i chodidla větší množství mastnějšího krému, natáhněte ponožky a bavlněné rukavičky (prodávají se ve většině drogerií) a nechte působit až do rána. Budete překvapeni, jak budou ruce i nohy vyživené a jemné již po první aplikaci!

Nezapomeňte na rty

I na rtech se může zima podepsat – suché, loupající se a praskající rty jsou nejen nehezké na pohled, ale hlavně mohou být velmi nepříjemné (až bolestivé). Pokud jste jejich ochranu v zimních měsících trochu zanedbali, vynahraďte jim to nyní. Nejprve z nich jemně odstraňte suchou kůži (opět si vystačíte s jemným cukrem, zkusit můžete ale i velmi měkký kartáček na zuby – rty jím jemně masírujte) a pak je ošetřete hydratačním balzámem či vazelínou. Několikrát denně je přejeďte pomádou na rty.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat