Maska na vlasy, která zatočí se suchými prameny

Jsou vaše vlasy až příliš suché? Dopřejte jim jarní ozdravnou kúru s hořčičným olejem. Proč je zrovna tahle potravina zachrání od stříhání? Masáž i maska vlasy promění k nepoznání!

Zima vlasům nikterak neprospívá. Extrémní změny teploty ovlivňují nejen celkové zdraví, ale i stav pokožky a vlasů, které jsou s příchodem jara obvykle suché a matné. Jak jim pomoci? Obstarejte si hořčičný olej! Panenský hořčičný olej se získává lisováním hořčičných semínek z prvního lisu. Tento olej je bohatý na biologicky aktivní látky, enzymy, oleje, sliz, minerály mangan, selen, hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek, draslík a vitaminy E, B1, B2, B3 (PP), B4, B6, B9, K, P, A, D. Jak působí na poli krásy?

Lék i kosmetická nezbytnost

Hořčičný olej je známý tím, že posiluje imunitu, léčí nachlazení, podporuje trávicí systém, zlepšuje pružnost cév, pozitivně působí na nervový systém, urychluje hojení ran, působí jako prevence vrásek, léčí akné, lupénku i opary a v neposlední řadě hydratuje vlasy, zatočí s lupy, je vhodný pro roztřepené konečky a zastává roli prostředku proti vypadávání vlasů.

Říká se, že pokud jsou vaše vlasy nezvládnutelné a drsné, tak jedině hořčičný olej je může zkrotit. Navíc podpoří růst kštice. Jeho vysoké množství omega-3 mastných kyselin se považuje za báječnou živnou půdu pro stimulaci růstu vlasů, takže pokud sníte o dlouhých pramenech, neměl by vám doma chybět.

Konec lupům i svědění

Hořčičný olej navíc působí jako vynikající kondicionér i krotitel svědivé pokožky hlavy. Pravidelná masáž ulevuje od suchosti i svrbění, zároveň podporuje krevní oběh. Připravit si však můžete i masku, která s kšticí umí doslova zázraky. Potřebujete pouze hořčičný olej a jogurt.

V misce obě položky dobře rozmíchejte a naneste na pokožku hlavy i vlasy. Hlavu zakryjte igelitovým sáčkem a následně nahřátým ručníkem. Tato nechte působit 30 až 40 minut. Poté vlasy umyjte jemným šamponem. Masku nanášejte ideálně jednou týdně do zlepšení stavu. A na co si dát pozor při skladování hořčičného oleje?

Výrobce uvádí, že „hořčičák“ patří na suché a temné místo, na kterém by teplota neměla přesáhnout 20 stupňů. Po otevření jej radí spotřebovat do 30 dnů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat