Chystáte se na tetování? Barvy vybírejte i podle odstínu pleti

04.05.2019 | Krása a móda

Každý, kdo zatouží po tetování, dřív nebo později začne řešit motiv, který bude na jeho těle zvěčněn a společně s ním také barvy. Někdo dává přednost standardní černé, jiní zase touží ozdobit své tělo celou paletou. S černou vedle nejspíš nešlápnete, ale u výběru jiných barev pro tetování nejprve zvažte přirozený odstín své pleti.

Kůže není papír

Než se rozhodnete pro barevné tetování, musíte si uvědomit, že barva na našem těle nemusí vždy vypadat tak jako v kelímku na stole tatéra. Přirozená barva kůže je od žluté, přes béžovou až po odstíny hnědé, v závislosti na množství melaninu každého jedince. Čím větší množství melaninu, tím zkreslenější jsou barvy tetování.

Černá barva

Odstíny černé jsou nejpoužívanější barvou a zároveň nejlépe vypadající. Ačkoli je nejtmavší, lze ji pomocí laseru odstranit nejsnáze. U snědých a opálených lidí je černé tetování skutečně pěkně výrazné. Barva se nijak zvlášť nemění a zůstává sytá. U lidí s oranžovým či žlutým nádechem kůže se však můžete po zahojení tetování setkat se zmodráním. Jestliže máte velmi světlou pleť, tetování časem trochu vybledne a získá tmavě šedý odstín.

Červená

Červená barva patří mezi druhé nejoblíbenější zejména pro její výraznost a schopnost trvanlivosti. Červená barva a její odstíny jsou po zahojení téměř neměnné, protože je její základ tvořen podobnými tóny, jako lidská kůže. Na druhou stranu ale vyvolává alergické reakce častěji než kterákoli jiná.

Modrá

Modrou barvu můžeme doporučit snad jen lidem se skutečně světlou pletí bez žlutavých nádechů či výrazného opálení. V takových případech se totiž modrá změní na zelenou, což nemusí být vždy žádoucí. Také ji lze jen velmi špatně odstranit.

Zelená

Zelená zůstane zelenou a není se třeba obávat žádných výrazných změn. Podobně jako modrá, se ale velmi nesnadno odstraňuje laserem.

Bílá a světlé odstíny

Jistě jste už na internetu narazili na bíle tetované motivy. Musíme uznat, že nás to zaujalo stejně, jako vás, tak jsme zjišťovali, jak je to s bílým tetováním. Ačkoli vypadá bílé tetování úchvatně, dlouho nevydrží a po zahojení připomíná spíše nevzhledné jizvy. Po čase dokonce začne bílá barva žloutnout. Obecně platí, že čím větší plocha, tím tmavší odstín byste měli použít. Bílou a jiné světlé odstíny si raději nechte na drobné detaily. 






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat