Vsaďte na trendy doplňky. Frčí etno, květy i pastelky

Doplňky jsou skvělým způsobem, jak obohatit a ozvláštnit svůj outfit. Jenže spousta z nás při výběru doplňků stále tápe. Jak tedy neudělat chybu?

Zatímco v zimě jsme spíše řešily praktičnost doplňků (aneb je ta šála a čepice dost teplá?), na jaře a v létě můžeme popustit uzdu své fantazii a soustředit se především na zdobnost a lichotivost doplňků. Co nám tedy letos velí trendy?

Ženskost a klasika

Doplňky nemusejí být za každou cenu extravagantní, aby přitáhly pozornost ke své nositelce. Spíše zkuste zvolit klasiku, jemnou ženskost a nadčasovost, která podtrhne vaši přirozenost a krásu. A co do téhle kategorie patří? Především jde o šperky z perel (pravých i nepravých) nebo třpytivých kamínků – jsou velmi ženské, a i když je pravda, že k triku a džínům se nehodí, rozhodně je užijete k formálnějšímu oblečení.

Pokud je vám klasický styl blízký, nepodceňujte ani výběr kabelky – rozhodně zapomeňte na sportovní tašky přes rameno nebo kabelky, jež seženete v každém druhém obchodě se sportovními potřebami. O botách ani nemluvě.

Etno

Pokud je vám blízký etno styl, konečně máte zase příležitost vytáhnout jej ze skříně! Letos se totiž tímto stylem inspirovala řada návrhářů Ale pozor, i když v etno seženete vše od šátku až po botky, buďte opatrní, abyste to s ním nepřehnala. Není totiž účelem vyrazit do ulic převlečená za indiána, mnohem lepší je zvolit jeden výrazný kousek v tomto stylu a zkombinovat ho s oblečením podobné barevné škály (nebo neutrálních tónů), aby pěkně vynikl.

Pastelové tóny

Jestli máte rádi barvy, letošek je vaší sezonou! Vsaďte na pastelové tóny a nechte je vyniknout na neutrálně laděném oblečení, s nímž budou v pěkném kontrastu (co třeba žvýkačkově růžová kabelka k černému outfitu?). Jestliže chcete nosit barevné i šperky, vždy vyzkoušejte, zda zvolený tón ladí s vaší pletí. Protože i náušnice mohou způsobit, že budete vypadat jako po chřipce. Jste-li spíše chladný typ, vsaďte na modrou nebo růžovou. Pro teplé typy se hodí třeba oranžová či žlutá. Opět platí, že byste to neměli s kombinováním přehánět – zbytečně byste odpoutávali pozornost od jednotlivých prvků, nemluvě o tom, že není nutné vypadat jako papoušek.

Květy

Květinové potisky na kabelkách, kloboucích nebo šátcích mají letos na jaře jasnou zelenou. Jejich výběr ovšem vyžaduje trochu více přemýšlení – hodí se k vám spíše velké květy, nebo drobné kvítky? A v jakých odstínech? Pokud si budete chtít nějaký ten doplněk s květinovým vzorem pořídit, nejspíše vám nezbude nic jiného, než trpělivě zkoušet a zkoušet, abyste si byli opravdu jistí, že nešlapete vedle. Kombinovat květinové vzory se nevyplácí.

ADRESÁŘ

Takko Fashion, Avion Shopping Park, Skandinávská 19, Praha 5
New Yorker, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
s.Oliver, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Ann Christine, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Carollini.cz, www.carollini.cz
CCC, NC Palladium, náměstí Republiky 1, Praha 1
Desigual, Palác Koruna, Václavské náměstí 1, Praha 1






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat