Vpichování vlastní krve: Kosmetický hit, který není bez rizika

Nákaza virem HIV, kterou si klient „přinese“ z kosmetického salonu? V případě vpichování vlastní krve v některých zemích nic nemožného! Můžete se s něčím takovým setkat i vy? Zvažte případná rizika této stále oblíbenější procedury!

Celebrita z povolání Kim Kardashian (38) je známá tím, že každý den řeší svůj vzhled. Pravidelně tak podstupuje různé kosmetické zákroky, které ji mají udělat mladší. Že přitom teče trochu krve? No a! Pro Kim není vpichování vlastní krve do obličeje překážkou, hlavně, když to pomůže.

Proti času

„Ráda zkouším všechno, díky čemu můžu vypadat mladě,“ uvedla Kim, které odebrali krev z paže a poté ji aplikovali do tváře. Celá procedura byla natáčena pro reality show, ve které Kim a její rodina vystupují. Každý tak mohl vidět, že po zákroku vypadal Kimin obličej přinejmenším děsivě. Jelikož se hvězda arménského původu samozřejmě nezapomněla vyfotit na sociální sítě, ihned se začaly rojit spekulace, zda revoluční léčba omlazení krevní plazmou skutečně má smysl. Jaká jsou její rizika?

Péče za pět tisíc i víc

Nedávno světem prolétla zpráva, že osm měsíců poté, co se jisté VIP lázně v Novém Mexiku uzavřely z důvodu nehygienických praktik, objevili se dva klienti s pozitivním testem na virus HIV. Ministerstvo zdravotnictví v Novém Mexiku (NMDOH) tak neustále poptává všechny návštěvníky lázní, kteří podstoupili omlazení krevní plazmou.

Není totiž pochyb o tom, že infekce přenášené krví, tedy konkrétně hepatitida B, hepatitida C a již uvedený virus HIV nechodí po horách, ale po lidech. A v ohrožení je každý, zvlášť při nedodržování čistoty ze strany personálu kliniky, jež se plazmaterapií zabývá.

„Chci být jako celebrita!“

Podle Kathy Kunkel, tajemnice kabinetu NMDOH, bylo testováno již více než 100 klientů uvedených lázní, ale věc ještě zdaleka není uzavřená. Nutno také podotknout, že navzdory zdravotním rizikům se vpichování krve stalo velmi populární. Když totiž tuto proceduru „zvládla“ Kim Kardashian, asi to špatné nebude, říkají si ti, kdo se chtějí vrátit zpátky v čase a vyzmizíkovat své vrásky.

Říká se totiž, že krev podporuje růst kolagenu, omlazuje kožní buňky, vyhlazuje jemné vrásky, léčí akné a mírní následky chirurgických jizev. Ovšem někteří lidé ji používají k podpoře růstu vlasů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat