Zlozvyky, kterými zbytečne bojkotujete zdraví svých vlasů

Tuhle jste se celý den opalovali bez klobouku? Nedivte se, že místo bujného účesu opečováváte vysušené „vrabčí hnízdo“. Když už jsme u toho, ani ten těsný drdol vám dvakrát neprospěje. Proč místo něj nosit raději šátek?

Bez ohledu na to, jak drahou kosmetiku používáte, některé zvyklosti mohou kvalitu vaší hřívy zašlapat do země. A to pěkně hluboko! Čím vším své koruně krásy pořádně škodíte, proto máte každé ráno při pohledu do zrcadla doslova po náladě?

Příliš těsné účesy. To je zlo

Doma, v posilovně nebo v práci. Nesnesete rozpuštěné vlasy i prameny padající do očí? O tom, že se občas nějaký zbloudilec přilepí na rtěnku, snad raději ani nemluvit. Jistě, utažený culík či drdol se jeví jako šikovné řešení, ovšem všeho moc škodí. Ve finále vám tyto účesy zaviní postupné odumírání vlasových folikul, od nichž pak nelze čekat zázraky v podobě rychlého růstu. Mnohem zdravější a šetrnější způsob představují volné gumičky, čelenky a šátky. Ostatně, i takový pletený cop má něco do sebe.

Náklonnost k opalování? I ta se vymstí

Jste vyloženě opalovací typ, který rád nastavuje pokožku hřejivým slunečním paprskům? Opatrně, nic se nemá přehánět. Podle odborníků je totiž tato „činnost“ nejčastější příčinou téměř všech projevů předčasného stárnutí. Čím víc se ultrafialovému záření budete vystavovat, tím víc jdete naproti vráskám, pigmentovým skvrnám i zvýšenému riziku rakoviny kůže. V sázce je ale i vnější ochranná vrstva vašich kadeří, která při každém „chytání bronzu“ slábne, což nahrává třepení konců, vysušování a lámání.

Dieta. Není až moc drastická?

Na přímou souvislost mezi adekvátní výživou a kondicí kštice odborníci v rámci svých studií upozornili již nesčetněkrát. Pokud držíte přísnou dietu a podceňujete přísun důležitých živin, pak je viník toho, že denně vyčešete pořádný chomáč, zřejmě jasný. Hubnout ano, ale nezapomínejte na to jít s rozumem! Příjem vápníku, železa, bílkovin a zkrášlujících vitaminů A, B a B7 se opravdu nevyplácí podceňovat…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat