Jahody jako kosmetika: Co všechno dokážou s vaší pletí

Máte na zahrádce jahody? Možná vás překvapí, že tyto symboly léta podporují nejen dobrou kondici, ale i krásu. Vždyť přispívají k léčbě akné, zpomalují tvorbu vrásek a zachovávají elasticitu kůže. Pomohou vám také vyrovnat tón pleti!

Jahody jsou nejen chutné, ale i nesmírně zdravé. Prostřednictvím četných studií bylo zjištěno, že regulují cholesterol, posilují imunitní systém a poskytují prevenci před rakovinou, zatímco chrání pokožku před UV zářením. Objevují se však i názory, že tenhle poklad příznivě ovlivňuje krátkodobou paměť i metabolické funkce, přičemž omezuje pravděpodobnost diabetu. I vy patříte ke skalním fanouškům těchto šťavnatých plodů? Pak vás jistě zaujme fakt, že jahody nesvedou dobrodiní jenom v žaludku. Co se stane, pokud je rozmělníte a aplikujete na obličej jako masku?

Mladistvý vzhled, po němž toužíte

Lahodné pochutině ve tvaru srdce nelze upřít, že bojuje proti stárnutí kůže. V čem vězí její tajemství? Za omlazovací schopností stojí obsažené antioxidanty a kyselina ellagová. Ta předchází destrukci kolagenu a zpomaluje tvorbu vrásek. Zároveň působí protizánětlivě a zachovává v kondici elastická vlákna v pokožce. A to zní slibně, nemyslíte?

Voňavý peeling, který si zamilujete

Exfoliace. To je termín, kterým se označuje odstraňování odumřelých kožních buněk z povrchu pleti, čímž se otevře cesta všem výživným látkám z používané kosmetiky. Proč je to dobrá věc? Všechna zkrášlovadla, na která tak sázíte, se rázem stanou mnohem účinnější, jelikož proniknou do hloubky kůže. Tento druh „úklidu“ je rovněž vhodný také v případě rozšířených pórů i nestejnoměrném zabarvení. Dlužno dodat, že jahody lze jako peeling využít i na chodidla a ztvrdlé paty.

Neobvyklá léčba akné

Přestože dávno nejste v pubertě, trpíte, a to doslova, na akné? Řešení této nepříjemné patálie představuje maska ze zmíněných plodů. Červené poklady díky svému složení odstraňují přebytečný maz, nečistoty i škodliviny, a to včetně toxinů. Také podporují regeneraci kožních buněk, takže platí za nekompromisního bojovníka proti uhříkům, vřídkům a otravným pupínkům.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat