Tipy pro kvalitní zimní šatník za pár korun

29.11.2019 | Krása a móda

Ze všech stran se na nás valí zaručené módní rady a tipy, co si tuto sezónu pořídit do šatníku, a vy nevíte, co si z toho vybrat dřív? Zachovejte chladnou hlavu. Konec roku patří s vidinou blížících se Vánoc k finančně nejnáročnějším obdobím z celého roku, a tak bychom měli mezi všemi těmi výstřelky a trendy kupovat jen to, co je pro nás skutečnou investicí na mnoho dalších sezón. To ale neznamená, že byste se měli vzdát stylu! Být stylový totiž neznamená bezhlavě utrácet za nové oblečení a mít skříň plnou k prasknutí.

Kousků, bez kterých se opravdu v podzimním a zimním období neobejdete, je jen pár. Zato se u nich vyplatí hledět na kvalitu. Patří mezi ně nepromokavé boty, zateplené legíny, kvalitní punčocháče, termo prádlo, teplá bunda s kapucí do města i do přírody, která neprofoukne, a kabát, v kterém se nebudete třást zimou. I když se do těchto kousků vyplatí investovat, neznamená to, že za ně musíte vydat jmění. Naučte se nakupovat chytře! Namísto kamenných prodejen si udělejte pohodlí doma a projděte si v klidu nabídky e-shopů. Během pár minut zjistíte, co kde mají, a srovnáte ceny na pár kliknutí. Lépe se tak rozhodnete, co a za jaké peníze si pořídíte.

Nekupujte oblečení jen proto, že je se slevou

I sebevýhodnější nabídka není sama o sobě důvodem pro nákup, pokud danou věc nepotřebujeme nebo bychom ji vynosili jen při pár příležitostech. Místo výhodného nákupu jde paradoxně o zbytečné vyhazování peněz. S koncem roku se to jen hemží vánočními večírky a oslavami. Často máme pocit, že na nich musíme zazářit v jedinečném outfitu, a tak se s každou podobnou příležitostí vydáváme brázdit nákupní uličky a utrácíme za jednorázové kousky. I když se jedná o trendy výstřelek, zřídka pro něj najdeme uplatnění opakovaně. Místo toho si pořiďte pár elegantních a nadčasových kousků, které vás nezklamou nikdy. Díky doplňkům jednoduchý model obměníte bezpočtukrát a vykouzlíte pokaždé jiný look.

Pozor na kousky, které sluší málokomu

Občas se zhlédneme v outfitech modelek z přehlídkových mol anebo se příliš zakoukáme na figuríny za výlohou a úspěšně tak zapomeneme, co sluší nám. To se stává v případě, kdy nakupujeme podle posledních módních trendů nebo bezhlavě kopírujeme to, co se nám líbí na ostatních. Bohužel ani jedno, ani druhé vám nezaručí, že v tom budete vypadat neodolatelně i vy. Sledujte kromě trendovosti i kvalitu zpracování, pohodlí, velikost a střih. To vše se totiž mění v závislosti na tělesné konstituci a tvaru postavy.

Smart organizace šatníku

Kdo nemá doma ve skříni kousky, které mu už dávno nesedí anebo které svědčí o unáhlených koupích, ať hodí kamenem. Zaveďte si pravidlo „jeden nový kousek do skříně, jeden starý kousek ven“. Budete tak cíleně budovat uvědomělost při nákupech a osvojovat si udržitelné návyky. Vaše skříň nebude praskat ve švech a zároveň můžete udělat dobrý skutek – novým či zachovalým oblečením podarujte přátele či je věnujte pro dobročinné účely. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat