Věk prozradí krk a dekolt

12.12.2019 | Krása a móda

Pravidelná péče o pleť v obličeji je pro mnohé naprostou samozřejmostí. Chodíme na kosmetiku obličeje, používáme drahé pleťové krémy nebo podstupujeme omlazující zákroky. Často ale mnoho žen podceňuje péči o krk a dekolt. Přitom právě ale tyto partie o našem věku umějí prozradit více, než bychom chtěli. Poradíme vám několik tipů, jak správně pečovat o okolí krku a dekoltu.

Pokožka na krku je velmi jemná. A stejně jako i kůže na obličeji je náchylná ke vzniku pórů, pupínků, vrásek a projevuje se na ní nedostatek kolagenu v podobě povadlé kůže. Je proto důležité jí věnovat velkou pozornost, a to samé platí o dekoltu. A pokud nevíte, jaké správné produkty na krk a dekolt používat, tak si vždy pamatujte, že zde máme stejný typ pleti, takže, co „snese“ obličej, je vhodné i na krk a dekolt.

Dokonalé odlíčení

Každodenní odlíčení by nemělo končit u brady.  Rozhodně nezapomínejte na krk a dekolt. I když třeba nepoužíváte make-up, tak za celý den se na pleti nahromadí nečistoty či přebytečný maz, které odlíčením odstraníme. Nepoužívejte mýdlo, to vysušuje. Dobrá je micelární voda. Jedná se o přípravek, který vzniká kombinací pleťové vody a drobných olejových částeček tzv. micel. Ty působí jako magnet. Při kontaktu s kůží navážou na svůj povrh nečistoty, které následně uzavřou ve svém centru a tím umožňují šetrné čištění pleti bez podráždění. Pokud máte odličovací kartáček, tak ho používejte i na krk a dekolt.

Nezapomínejte na SPF

„To, že na obličej máme používat SPF krémy je známé, ale při jejich aplikaci rozhodně nezapomínejme ani na krk a v létě pak i na dekolt. Zabráníte tak vzniku reakcí na slunce v podobě pigmentových skvrn i vzniku vrásek. A samozřejmě se jedná i důležitou ochranu proti zákeřným kožním onemocněním,“ říká MUDr. Zuzana Macková.

Mezoterapie a peeling

Máte-li již viditelné známky stárnutí na pleti krku a dekoltu, tak stejně jako na obličeji můžete využit anti-agingové metody jako je například mezoterapie kyselinou hyaluronovou. Ta hluboce hydratuje pokožku a pomáhá jí zpružnit, sjednocuje barevný tón pleti a zbavuje jemných vrásek. Je vhodná i na hřbety rukou, kde je náš věk také velmi čitelný.

„Další metodou pro udržování dobrého stavu pleti na krku i dekoltu je též chemický peeling. Jde o lékařské ošetření pokožky za pomocí aplikace nejčastěji ovocných kyselin. Peeling odstraní vrstvy kůže do určité hloubky a jejich obnovení znamená regeneraci pleti a tím pádem sjednocenější barevný odstín pleti. Pro maximální účinnost se provádí v sérii několika sezení. Vhodně kombinujeme kyselinu glykolovou, mandlovou, askorbovou či citronovou, pro ten nejlepší možný efekt," dodává MUDr. Zuzana Macková.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat