Jak kokosový olej pomáhá v boji proti vráskám

Používáte doma kokosový olej? Pak si možná kladete otázku, zda je jeho vnější aplikace opravdu k užitku. Určitě ji zkuste, protože exotické „mazadlo“ pokožku hydratuje, vyživuje a omlazuje! Zvláště v kombinaci se skořicí nebo kurkumou…

O kokosovém oleji se v poslední době mluví poměrně často. Vědci prostřednictvím četných studií poukazují na fakt, že jeho složky prospívají metabolismu i kognitivním funkcím, posilují imunitní systém a neutralizují kyselé prostředí v organismu. Nejedna hospodyňka si cení toho, že produkt získávaný z jader kokosových ořechů je skvělý do omáček, pomazánek, obilné kaše i dezertů, přičemž báječně doplní orientální a asijské pokrmy. Majitelé psů a koček s ním zase láskyplně ošetřují zvířecí tlapky a přísahají, že vykazuje nesporné léčivé účinky. Opravdu ale tenhle zázrak sklízí úspěchy i v boji proti projevům stárnutí, jak se povídá?

Kosmetika, co je k jídlu

Odpověď je ano. Je prokázáno, že kokosový olej hloubkově hydratuje pokožku, neboť obsahuje vitamin A. Ten zároveň všemi silami podporuje regeneraci kožních buněk, zlepšuje průtok krve a zasahuje do produkce kolagenu, jež je spojován s pružností a elasticitou kůže. Další předností jmenované kuchyňské suroviny je vyšší podíl vitaminu E. Znáte jeho účinky? „Éčko“ vyrovnává tón pleti a likviduje tmavé skvrny, zatímco urychluje hojení jizev i poškozených tkání. Vnější aplikace „kokosáku“ tedy slibuje zajímavé výhody. Mimochodem, s čím ho pro maximální efekt můžete smíchat?

Skořice. Proč vlastně ne

Co všechno víte o skořici? Možná to, že se bez ní neobejde vánoční cukroví i svařené víno. Jenže pozor, málokdo tuší, že sypké koření dokáže zatnout tipec akné, zregulovat tvorbu mazu a poskytnout výživu. Proč ho tedy nevmíchat i do exotického oleje? Vzniklou pastu si naneste na tvář a nechte deset minut působit, poté smyjte.

I kurkuma se hlásí do služby

Lidí, které by napadlo aplikovat si indický šafrán na pokožku, není mnoho. Přesto to vůbec není špatný nápad! Seznámíte-li kurkumu s kokosovým olejem, získáte prostředek, jenž spolehlivě odstraní odumřelé kožní buňky, přispěje k léčbě ekzému a uleví při podráždění. O tom, že také omlazuje, netřeba diskutovat! Kterému ochucovadlu tedy dáte šanci?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat