Poskytněte vlasům správnou výživu. Tyto živiny zlepší jejich kvalitu

Jak mít ze svých vlasů zatraceně dobrý pocit? Dopřejte jim klíčové vitaminy a minerály, které je posílí a zregenerují, zatímco zabojují proti nadměrnému vypadávání a urychlí růst. Zde je jejich seznam!

Asi každá žena touží po hustých, lesklých a hedvábných vlasech. Ovšem faktorů, které tomu brání, bohužel není málo. Stav hřívy i její vzhled dramaticky ohrožuje špatně zvolená kosmetika, časté barvení a konzumace některých léků. Dále třeba nošení těsných účesů, používání stylingových přístrojů, hormonální nerovnováha nebo stres. Jak o kadeře pečovat, aby přes tohle všechno zůstaly krásné a reprezentativní? Alfou i omegou je správná výživa. Na jaké látky se zaměřit?

Vitamin A

Vitamin A je nezbytný pro zrak i imunitu, nicméně úzce souvisí také s kvalitou koruny krásy, protože napomáhá tvorbě mazu. Tím zabraňuje jejímu vysychání a následné lámavosti.

Vitamin C

„Céčko“ by se mělo „užívat“ opravdu zodpovědně. A to i z kosmetických důvodů! Podílí se totiž na produkci kolagenu, což je strukturální protein naprosto nezbytný pro zdravé vlasy, pleť i nehty. Na pomyslnou úrodnou půdu padne i jeho antioxidační působení, díky kterému odbourává nebezpečné volné radikály.

Vitamin D

Odborníci neustále poukazují na to, že většina populace čelí nedostatku vitaminu D. Jeho absence se dává do souvislosti s kožními problémy, úbytkem kostní hmoty, zvýšeným rizikem rakoviny i autoimunitními poruchami. Nízká hladina „déčka“ rovněž vede k nadměrnému vypadávání a zastavení růstu.

Železo

Denní doporučovaný příjem železa činí něco kolem 17 miligramů. Pokud ho lidský organismus zoufale postrádá, jedinec pociťuje svalové bolesti, malátnost, nechutenství a nevolnost, přičemž se objevuje také podivná bledost. Není tolik známé, že tento minerál má co mluvit i do situace kolem kštice, neboť po těle přenáší kyslík, jenž putuje až ke kořínkům.

Zinek

Nad optimální hladinou zinku zajásají hlavně vlasové folikuly, které jsou díky němu silnější, odolnější a zdravější. Tenhle pomocník zasahuje také do regenerace buněk a reguluje tvorbu mazu, což je samozřejmě jenom k užitku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

407 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:14
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:49
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat