V chladném počasí trpí rty, vlasy i nehty. Jak o ně v tomto období pečovat?

S nástupem sychravého počasí dostává naše tělo pořádně zabrat. Je nuceno vypořádat se s velkými teplotními výkyvy při přechodech z tepla do zimy a obráceně, což má na svědomí, že obranyschopnost našeho těla jede na plné obrátky. Není divu, když naše nehty, vlasy, pleť a rty nevypadají v zimě tak, jak bychom si přáli.

Vlasy

Na kvalitu vlasů v zimním období nemá vliv jen chladné prostředí, kterému je vystavujeme, ale také nošení čepic a přechody z tepla do zimy. V prvním případě jde o riziko zapaření pokožky hlavy, což se projevuje především svěděním a tvorbou lupů. V případě, že strávíte půl dne v helmě na horské sjezdovce, koledujete si i o tvorbu mykotických onemocnění. Přechody z vytopených místností do venkovního mrazu zase vlasy oslabují a způsobují jejich křehnutí.

Vlasům pomůžeme především dodržováním kvalitní životosprávy. V zimě je více než jindy vhodné, abychom dodržovali dostatečný příjem živin, které jsou pro zdravé vlasy důležité. Nabízí se zejména konzumace ovoce a zeleniny, dále potraviny bohaté na železo, vápník, jód, zinek, křemík a vitaminy A, E a C. Vitaminy můžete doplňovat i v tabletkách.

Zaměřte se také na výběr správné kosmetiky. Nakupujte vyživující šampony a dopřávejte svým vlasům alespoň jednou týdně regenerační zábal. Ideální jsou bezoplachové péče, které chrání vlasy neviditelnou vrstvou.

Nehty a rty

Nehty v zimě křehnou a pokožka rukou je vysušená. Základem pro jejich zdravý vzhled je dostatek tekutin, které udrží nehty pružné. Výživné krémy by měly být nedílnou součástí vašeho kosmetického arzenálu. V zimě je skvělým pomocníkem olejová lázeň, kterou byste svým nehtům měli dopřát alespoň dvakrát týdně.

Vytvořit domácí lázeň není nic složitého. Postačí vám k tomu olivový nebo kokosový olej, který zahřejete na vám příjemnou teplotu a ruce do něj na čtvrt hodinky ponoříte. Venku rozhodně nezapomínejte na teplé rukavice.

Rty je v zimě nutné chránit před chladem a větrem. Používání hutných pomád je tedy nezbytností. Jednou denně odstraňte kartáčkem na zuby a teplou vodou zbytky odumřelé kůže a naneste na rty trochu medu. Ten pokožku vyživí, zhojí drobné prasklinky a vaše rty budou vláčné a regenerované.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

31 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:59
197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat