Pohled do zrcadla vypovídá o vašem zdraví

Máte vrásky, akné nebo extrémně suché vlasy? Je docela dost možné, že vaše štítná žláza nepracuje správně. Třeba čelíte i hormonální nerovnováze!

Chcete vědět, jak je na tom vaše zdraví? Odpověď může poskytnout preventivní lékařská prohlídka, která možné komplikace nepochybně odhalí. Nebo se podívejte do zrcadla! I z vašeho zevnějšku totiž lze ledacos vyčíst. Na jaké indicie se zaměřit?

Hluboké vrásky značí potíže se srdcem

Jistě se shodneme na tom, že kožní projevy stárnutí nikdo dvakrát nevítá. I když jsou vrásky nepochybně nenáviděnou „ozdobou“, v jistém slova smyslu mohou přinést i užitek, neboť odhalují mnohé. Poznatky nedávné americké studie informují o tom, že lidé, kteří mají hluboké rýhy, zejména pak na čele, zpravidla bývají náchylnější ke kornatění tepen. Jak s vědomím zvýšeného rizika aterosklerózy pracovat? Správným krokem je omezení vysokoenergetických tučných a sladkých jídel, optimální příjem vlákniny a pravidelný pohyb.

Suché vlasy? Štítná žláza v ohrožení

Máte suché vlasy, s nimiž si neporadí ani speciální kosmetické produkty? Rozhodně to neberte na lehkou váhu. Je pravděpodobné, že čelíte hypotyreóze neboli snížené funkci štítné žlázy. Dlouhodobá neaktivnost tohoto orgánu se dává do souvislosti se zpomalenou srdeční frekvencí, chraplavým hlasem, vysušenou a lámavou kšticí i odlupující se kůží. Nutno ještě zmínit, že mezi další varovné symptomy patří únava, přibývání na váze, sklony k depresím, zapomětlivost, zácpa či bolest svalů.

Akné a ekzémy jako předzvěst hormonální bouře

Pupínky na obličeji, místy vyrážka a celkově unavená pokožka. Dáváte to za vinu nedostatečnému odličování? Možná máte pravdu. Nebo taky ne.

„Akné v dospělosti, nebo jeho horší forma zvaná cystické akné, jež se vyskytuje kolem dolní poloviny tváře, signalizuje hormonální nerovnováhu a vysokou hladinu testosteronu. Ačkoli to není život ohrožující problém, mívá to negativní dopad hlavně na psychiku,“ vysvětluje americká lékařka Alyssa Dweck, která působí na newyorské klinice Mount Kisco Medical. Zdravotnice zároveň dodává, že konzultace se specialistou je opravdu na místě, neboť dlouhodobě rozbouřené hormony ohrožují zdraví i celkovou kondici.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat