Jak se měnil účes "bob" od 20. let dodnes. Podívejte na galerii střihů

Krátký hladký účes, zvaný "bob", byl ve 20. létech revolucí. Pro jeho snadnou údržbu neztratil nic na své oblibě až dodneška. Chce to ale rovné, pevné vlasy - a hlavně opravdu dobrý sestřih.

První "bob" má Victoria Beckham? Ale kdeže!

Možná byste to ani neřekla, ale mikádo má dlouhou historii a prošlo několika etapami vývoje. Jeho vznik je spojen s vynalézavostí emancipovaných žen, které se rozhodly, že už nechtějí dlouhé vlasy a touží po změně.

Ve dvacátých letech 20. století nastal ten zlom, kdy se ženy rozhodly ukázat světu svoji šíji a ramena.  Dlouhé vlasy se nemilosrdně stříhaly v salonech, používala se ondulace i zesvětlování peroxidem.

Jejich účesem se poté v šedesátých letech inspiroval francouzský kadeřník Vidal Sassoon, který v roce 1963 vytvořil krátký nadýchaný účes na hlavě herečky Nancy Kwan. Mikádo, tehdy zvané klasicky bob, se tak v šedesátých letech stalo hitem.

Od té doby je mikádo oblíbeným účesem mnoha žen a kadeřníci přicházejí neustále s novými inovovanými typy mikád.

Bob i letos

Tzv. bob je jedním z nestárnoucích vlasových trendů, který se neztratí ani v letošní letní sezóně.

Tento typ střihu je vhodný pro všechny tvary obličeje a typy vlasů. Můžete je vytvořit z rovných i z vlnitých vlasů a mohou být opravdu super-elegantní. Využít můžete nekonečných možností při každodenní úpravě tohoto účesu a to ať už jste si vybrala stylové vrstvy nebo šikmě střižený "bob".

Asymetrický střih je určen pro ženy, které mají rády více alternativní vzhled.

Obměny tohoto střihu můžete dosáhnout i s pomocí ofiny, která je ideální, pokud toužíte po zajímavém a jedinečním vzhledu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat