Skoncujte s nadměrným pocením na hrudníku

V létě máme všechny stejný problém, ať už velká nebo malá – spousta žen se potí pod a mezi prsy. A nejenže je to nepříjemné, navíc ani pohled na zpocené tričko nebo šaty není nic líbivého. Následující triky vám ale mohou pomoci.

Hlavně ženy s větším poprsím znají ten problém až příliš důvěrně. V létě se potí nejen v podpaží, ale i mezi a pod ňadry. Jak teploty stoupají, objevuje se pot také pod podprsenkou a vytváří tak nepěkné skvrny, které bohužel nelze přehlédnout, a z toho pramení nepříjemný pocit. A kdo se potí nadměrně, často také bojuje navíc s pupínky v dekoltu nebo podrážděním kůže.

Zapomeňte na umělá vlákna

Většina podprsenek je vyrobena ze syntetických materiálů jako je polyester nebo polyamid a tyhle látky nejsou prodyšné. A v létě nebo při sportu se pak pod nimi hromadí horko a my se tak potíme ještě více. Za horkých dní proto raději sáhněte po prádle, které je vyrobeno z bavlny. Ani vycpávky nebo push-up podprsenky nejsou nejvhodnější, protože tlačí ňadra k sobě, a tak se potíme nejen pod, ale i mezi prsy.

Deodorant

Také už vás napadlo nanést si deodorant i pod ňadra? A máte pravdu! Co funguje bezpečně na podpaží, bude určitě fungovat i na jiných místech. Když se potíme opravdu hodně, je nepříjemný zápach další průvodní jev. Abyste tomu předešla, jednoduše si ráno a večer po sprše naneste deodorant i pod a mezi ňadra, tak budou mít účinné látky přes noc dostatek času vstřebat se do těla.

Všestranná zbraň – dětský pudr

Dětský pudr je léty prověřený a velmi levný prostředek proti silnému pocení. Díky obsahu zinku dokáže udržet kůži suchou – a je jedno, na kterém místě. Kromě toho chrání kůži před vyrážkou a podrážděním. Ale dbejte u dětského pudru i u deodorantu na to, aby neobsahovaly příliš mnoho přídatných látek, které by mohly pleť ještě více podráždit. Pudr nanášejte hned ráno a v případě potřeby aplikujte i během dne.

Slipové vložky obráceně

Tenhle trik je prostě geniální a v dlouhých letních dnech je to zázračná zbraň proti silnému pocení. Jednoduše si upravte slipovou vložku do potřebného tvaru a nalepte na vnitřní stranu košíčku. Vložky vstřebají efektivně pot a zajistí vám příjemný pocit sucha.

Sprcha

Nemyslíme tím co do počtu sprchování přidat, ale naopak ubrat! Použití příliš velkého množství sprchového gelu může totiž vaši pokožku ještě více podráždit, a dokonce způsobovat i větší pocení. Při sprchování používejte proto raději jemný sprchový gel, nejlépe dětský.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
13 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
219 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat