Je nejvyšší čas připravit pleť na zimu

Venku začíná být chladno, takže pokožku čeká pořádná zatěžkávací zkouška. Jaké hydratační krémy byste teď měli používat? A proč je třeba zavést jiná pravidla v odličování?

Ať se to někomu líbí, nebo ne, zima pomalu přichází. A že má negativní vliv jen na naši psychiku? Kéž by! Nízké teploty nesvědčí ani pokožce, které mimochodem dává zabrat i ledový vítr, stejně jako pobyt v přetopených místnostech. Co pro svou pleť můžete udělat, aby pro ni nejchladnější měsíce roku neměly drtivé následky?

Hydratace je nutnost

Ano, o hydrataci se mluví neustále, protože je pro krásu i zdraví kůže naprosto klíčová. Jenže! Zatímco v létě většina lidí sáhne po zvláčňujících krémech lehčí konzistence, s poklesem teplot je třeba kosmetický arzenál pozměnit a přejít k těm hutnějším. Ty nejenže poskytují dávku nepostradatelné vláhy, uvolňují i nepříjemné pnutí pokožky, eliminují její podráždění a ochraňují před nepříznivými vnějšími vlivy.

Jiná pravidla čištění

Co se odličování a vlastně i běžného čištění pleti týká, před zimou i během ní dermatologové doporučují spíše prostředky na krémové bázi, které příliš nepění a nezbavují ochranné bariéry. Rovněž byste měli vynechat dočišťující tonika a sáhnout raději po mlze ve spreji. Zkuste také minimalizovat omývání obličeje vodou, radí experti.

Potřebný peeling 

Klasickým podzimním problémem, který je třeba vyřešit, bývá nejednotný tón pleti způsobený blednoucím opálením a tvorbou pigmentových skvrn. První pomoc nabízejí šetrné domácí peelingy, jejichž jemnost umožňuje i častější používání. Tato péče odstraní odumřelé kožní buňky a podpoří regeneraci, zatímco usnadní absorpci výživných látek z používané kosmetiky. Zároveň zpomalí tvorbu vrásek, zachová pružnost a sjednotí odstín kůže.

Nechte si líbit masáž

V tomto období je důležitá i masáž obličeje – kupříkladu pomocí speciálního válečku či kartáčku, obojí seženete třeba na internetu. Můžete tak svou pleť hýčkat každý den, klidně i po večerech u televize. Bude prokrvená, odpočatá, rozjasněná a zářivá. A o to přece jde, no ne? A nejen před zimou…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

194 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:56
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:01
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat