On-line nákupy oblečení mají svá úskalí

Podle čeho vybrat správný obchod? A jak se vyznat v tabulce velikostí? Nenechte se při internetovém nakupování nachytat na švestkách!

Jít si spravit náladu do obchodního centra a celé odpoledne brouzdat mezi regály s oblečením? Tak to je teď nedostupný luxus. Jenže i přes tuhle překážku se nové kousky do šatníku pořídit dají. Jen si člověk musí zvyknout na to, že místo do zrcadla v kabince kouká na monitor počítače. Nebo že se k vybrané věci musí „doklikat“. Ano, řeč je o on-line nakupování, které může být tím nejlepším i nejhorším, co jste zažili. Na co všechno si při něm dát pozor, abyste si ušetřili zklamání?

Není obchod jako obchod

Co internetu rozhodně nelze upřít, to je anonymita. Jenže právě ona se může ve chvíli, kdy chcete utratit peníze, docela vymstít. Proto nakupujte vždy ve věrohodných obchodech, studujte recenze zákazníků, zjistěte dobu dodání zboží a omrkněte i možnosti reklamace. Zkrátka si danou společnost důkladně „proklepněte“.

Fotka versus realita

V době krize jsou prodejci vděční za každou korunu, takže se svojí nabídkou snaží předčit ostatní. Nic proti tomu, zdravá dávka konkurence ničemu neškodí, ovšem ne vždycky jde o fér praktiky. Někteří se nestydí jít cestou podvodu, takže snímky oblečení upravují a zkreslují, aby vypadalo co nejlépe. Můžete si objednat něžnou béžovou košili a dorazí křiklavá zástěra. Toužíte po stylovém sáčku, v zásilce ale čeká neforemný pytel… Jak tomu předejít? Kupujte jen věci, u kterých je více fotografií a chtějte produkt vidět ze všech stran. Pečlivě čtěte i popis. Pokud narazíte třeba na větu typu „barva se může lehce lišit“, berte to jako varovné znamení.

Ach, ta velikost!

Znáte to, ve skříni máte nějaké věci velikosti M, ale pár kousků v „esku“ se taky najde. Tak čemu věřit? Metru. Vždycky jenom jemu! Každý seriózní obchod má přesnou tabulku velikostí, takže si doma zapište míry a těch se držte. Čistě pro připomenutí – výška se měří bez obuvi, a to od vršku hlavy až po chodidla. Co se týká obvodu kolem hrudníku, zaměřte se na jeho nejširší část, stejně jako u boků. Jde-li o pas, ten se měří naopak v nejužším místě trupu, tedy v oblasti žaludku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat