Barvu oblečení vybírejte podle tónu pleti

Máte přirozeně světlou pokožku? Tak ta by z vašeho šatníku měla nekompromisně vyhnat pastelové odstíny a uvolnit prostor pro výrazné barvy. A pro koho je vhodná třeba šedá nebo šalvějová?

Určitě to znáte – objednáte si přes internet šaty, které jsou prostě úchvatné. Jenže jakmile dorazí a vy si je nadšeně zkoušíte, zjišťujete, že na vás vůbec nevypadají tak hezky jako modelce z katalogu. Střih je stejný, délka sedí, rukávy hezky splývají… Tak co je špatně? Možná, že vám tahle barva prostě nejde k pleti! Jak podle jejího tónu vybírat perfektní módní kousky a už nikdy nešlápnout vedle?

Světlejším typům sluší výraznější odstíny

Jestli máte přirozeně bledou pokožku, vyvarujte se neutrálním a pastelovým barvám, v nichž vaše krása nemůže vyniknout. Naopak volte ty více výrazné a sytější, které vás rozjasní a přitáhnou pozornost k jemným rysům obličeje. Vhodnou volbou je třeba kaštanová, námořnická modrá, smaragdově zelená nebo královská fialová. Pokud jde třeba o bílou, ani tenhle kontrast nepůsobí příliš lichotivě. Mimochodem, i s černou byste měli raději šetřit.

Střední neboli teplý typ potřebuje hřejivé odstíny

Dala by se vaše pleť charakterizovat jako zlatý střed mezi světlou a tmavou? Pak byste podle stylistů neměla podléhat pokušení v podobě dětské růžové či jemně fialkové, protože budete vypadat mdle a unaveně. Ale takové broskvové a lososové tóny? To je úplně jiná „liga“, která vás rozjasní a probudí! Nemusíte se však obávat ani červené, korálové, šedozelené, šalvějové a olivové.

Tmavý typ je úžasně neutrální

Jste-li tmavšího typu a můžete se ke všemu pochlubit i černými vlasy, máte velkou výhodu. Váš šatník totiž může být stejně rozmanitý jako vaše osobnost. Bílá? Žlutá? Modrá? Tohle všechno funguje! A spolu s nimi třeba i hořčicová, červenorůžová, švestková, lesní zelená nebo purpurová. V podstatě jediná barva, která má výjimku a které je třeba se vyvarovat, je hnědá. Ale tahle podmínka půjde splnit snadno, když máte tak široký výběr…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat