Parfémy umějí čarovat nejen s vaší vůní

Dostali jste k Vánocům nějaký parfém? Výborně. Pak jste obdrželi víc než jen porci vůně ve flakonku, ale i experta přes minulost, léčitele depresí a osobního kouče přes sebedůvěru!

Božské americké filmové herečce Marylin Monroe (†36) stačilo, že se před spaním „oblékla“ do několika kapek nejznámějšího parfému světa s číslem pět v názvu. Parfémy, parfémové a toaletní vody byly, jsou a budou velmi oblíbené už jen proto, že pomáhají v boji proti tělesnému pachu. Rozdíl mezi nimi se ukrývá nejen v názvu a ceně, ale i koncentraci vonných složek. Proto flakonky stojí několik stokorun i tisíců. Málokdo však tuší, že silnější parfémy a slabší vody, ať už mají vonných složek méně či více, toho umějí mnohem víc, než jen udělat díru v peněžence a překrýt pot a nežádoucí odér.

Nenápadný, ale účinný krotitel splínů

Jednou z hlavních výhod aplikace parfému je zlepšení nálady. Kupříkladu povznášející a optimistické tóny citrusových plodů, květinové a zimní kořeněné parfémy pomáhají uklidnit mysl i tělo, umí ovládnout smutek a splíny a zajišťují tak kontrolu nad stresem. Proto by měly mít místo v každé kabelce.

Posilovač sebedůvěry

Podle výzkumů se lidé navonění parfémem cítí sebevědoměji a silněji. Pokud je navíc vůně spojená s nějakou známou osobností ze světa showbusinessu, mohou se do ní majitelé parfému doslova vžít a převzít chování, které ji charakterizuje. A vlastně, proč ne? Nejedná se o žádný podvod!

Afrodiziakum

Nemusíte mít míry 90-60-90. I tak okolí zaujmete. Stačí, když člověk, kterého třeba ani neznáte, pronese, že krásně voníte. Ostatně, čich je jedním z nejdůležitějších z pěti smyslů. Parfém tak zvyšuje atraktivitu u druhého pohlaví, a pokud je obohacen i o feromony, tedy přírodní chemické látky vytvářené organismem a šířené za účelem vnitrodruhové komunikace, působí jako afrodiziakum.

Spouštěč vzpomínek

Parfém může být také důležitým spouštěčem šťastné paměti. Vůně totiž spojuje mysl se vzpomínkami a oživuje je. S nimi si lépe vybavíte nějakou situaci, která se stala před lety, vžijete se do té samé chvíle. Pro představu, parfém vám třeba připomenete slastný okamžik z letní dovolené nebo nějakou osobu z blízkého okolí. Proto mnoho žen používá vůni své matky. Až tedy příště navštívíte parfumerii, nový kousek do voňavé sbírky vybírejte pečlivě a srdcem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat