Micelární vodu možná nepoužíváte správně

Jak micelární voda vlastně funguje a proč by se z obličeje měla smývat minerálkou? Asi byste měla znát i rizika, která se s ní pojí!

Micelární voda se stala hitem. Také naprosto změnila pohled na každodenní odličování i péči o pleť. Víte o ní ale všechno? A opravdu ji používáte tak, jak byste měla? To je otázka…

Trocha zásadních informací

Zmíněný kosmetický produkt byl vynalezen ve Francii na sklonku 80. let. Netrvalo dlouho a začal být velice oblíbený – zejména u žen, které milují vše jednoduché a nekomplikované. Jak vlastně funguje? Nejprve si ujasněme fakta.

Micela jako taková je kulovitá buňka, jež dokáže pohltit nečistoty. Protože má určitě vlastnosti rozpouštědla, dokáže poměrně rychle rozpustit oleje, vosky i líčidla. Funguje tedy podobně jako přípravek k úklidu určený k odstranění mastnoty. Ostatně, v micelárních vodách jsou obsaženy látky stejného původu jako v těchto čistidlech, ovšem oproti nim je jejich koncentrace pochopitelně minimální.

Praxe versus teorie

Hodně příslušnic něžného pohlaví se domnívá, že micelární voda nejenže smývá i voděodolný make-up, ale také otevírá póry a zpomaluje tvorbu vrásek. Je ale třeba si uvědomit, že jde výhradně o odličovadlo, ne pečující elixír mládí. Dermatologové navíc varují, že jeho dlouhodobé používání může narušit přirozený ochranný „film“ pokožky, protože spolu nečistotami i líčidly odstraňuje i kožní maz, který pleť potřebuje. V důsledku toho dochází k vysušování i tvorbě ekzémů a vyrážek, což v plné míře pociťují hlavně ženy s citlivou kůží. Problémem je pak i to, že řada uživatelek s tímto produktem nezachází správně. Člověk by se až divil, jaké chyby se tady dají „nasekat“!

Otázka finálního oplachu

Micelární voda totiž dobře funguje jen s vatovým tamponem, který micely váže zpět do svých vláken a nezanechává je na povrchu pleti. I když se ale budete sebevíce snažit, jejich část na obličeji tak jako tak zůstává. Proto je dobré na závěr opláchnout tvář ještě vodou, v ideálním případě destilovanou nebo minerální, radí kosmetičtí specialisté. Rovněž je třeba micelární vodu vybírat podle typu své pokožky, všechny totiž nejsou stejné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat