Na různé durhy vrásek platí různé metody pro jejich odstranění

Stárnutí se neubrání nikdo z nás. Ale jeho průvodním znakům se bránit můžeme! Prozradíme vám, jaké existují druhy vrásek a jak se jich nejlépe zbavit. Všech!

S věkem přichází moudrost – a vrásky. Pleť je volnější a vrásky hlubší a nezbývá než se smířit a stárnout s grácií. Ale to se jednodušeji řekne, než udělá. A tak člověk velmi lehce přijde na myšlenku, že bez faceliftingu to zkrátka nepůjde. Ale každý zákrok má svoje rizika, a navíc není ani nutný. Nejdříve je potřeba zjistit, jaký typ vrásek máte právě vy – a pak už je péče o ně to nejsnazší.

Jaké typy vrásek existují?

Každá vráska není vráska! Kdo by chtěl svůj obličej vyhladit, měl by si nejdříve zjistit, jaké vrásky ho vlastně zlobí. Existují totiž čtyři druhy vrásek – dynamické, aktinické, statické a dočasné. A ne u všech je operace nutná.

Dynamické vrásky

Patří k těm nejčastějším a zároveň nejprotivnějším – vrásky mračení mezi obočími. Vznikají jednostranným pohybem určitých obličejových partií. Abyste se jich zbavily úplně, museli byste sáhnout po botoxu nebo kyselině hyaluronové v injekcích. Botox ale potlačuje obličejovou mimiku, je drahý a jeho vliv na zdraví není ještě vědecky zjištěný. Kyselina hyaluronová je o poznání přívětivější, protože se v našem těle nachází. Nové složení injekcí je navíc mnohem šetrnější a tělo je během čtyř až šesti měsíců z těla vyloučí. Drahá je ale také. Pokud byste ovšem nechtěli hned sáhnout po injekčních stříkačkách, můžete vyzkoušet séra nebo krémy s retinolem, peptidy, Q10 a kyselinou hyaluronovou.

Aktinické vrásky

Tyhle otravné vrásky se tvoří díky vysokému slunečnímu záření často kolem očí a úst. Peeling z ovocné kyseliny a mikrodermální abraze pomohou alespoň odstranit horní vrstvu kůže, která se pak utvoří nová. Krémy s vysokou ochranou proti slunci jsou při předcházení poškození kůže a vznikem rakoviny povinnost.

Statické vrásky

Začíná to malými, jemnými vráskami, které se pak rozprostřou všude tam, kde je kůže tenká. To jsou většinou oční partie, kde jsou vrásky časem hlubší a také viditelnější. Vyplňovací injekci mohou pomoci i tady. Kosmetické výrobky, které mají bojovat proti ztrátě kolagenu, zajistí naproti tomu jen velmi malý účinek. Ale velmi účinné jsou krémy a séra, která působí proti suché pleti a jsou obohaceny o účinné látky proti stárnutí. A pokud ne, alespoň vaše okolí vidí, že vedete šťastný život – vráskám kolem očí se říká totiž vrásky smíchu.

Dočasné vrásky

Sice už máte na vrásky věkem nárok, ale tlak polštáře na kolagenová a elastická vlákna v pleti vedou s postupem času k jemným vráskám na čele, tvářích a bradě. A po čtyřicítce budou potřebovat mnohem více času, aby se zase ztratily. Ale existuje trik, který dočasné vrásky omezí – saténový polštář. Satén totiž má identické proteiny, aminokyseliny a má stejnou pH hodnotu jako naše pleť.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat