Používáte správně barevné korektory

Korektory nemusí být jen v barvě naší pleti. Existují zelené, fialové, růžové, ale také žluté nebo transparentní. Každý z nich má svůj účel, a když se je naučíte používat správně, poradí si jakýmkoliv nedostatkem vaší pleti.

Zelený korektor

Zelená je ideální barvou k maskování červených skvrn na obličeji. Neutralizuje popraskané žilky, akné a zarudnutí pleti. Zelený korektor nanášejte v tenké vrstvě na problematická místa, důkladně rozetřete do ztracena a následně naneste make-up. Veškeré nedostatky s červeným nádechem budou rázem fuč.

Fialový korektor

Fialový korektor slouží pro zamaskování a neutralizaci žlutých podtónů pleti. Máte-li kruhy pod očima, které se barví spíše dožluta, bude pro vás fialový korektor to pravé. Pokud máte světlou pleť, vybírejte světle fialové odstíny. Jste-li snědší, pořiďte si naopak tmavý odstín korektoru. Na kruhy pod očima volte spíše tekuté korektory, které tolik nezvýrazní vrásky. Malé množství korektoru zapracujte do pleti štětcem nebo houbičkou a poté naneste make-up či tónovací krém.

Oranžový korektor

Proti oranžovému korektoru nemají tmavé kruhy pod očima absolutní šanci. Pokud jej použijete jen slabší vrstvu, mohou projasnit celou vaši tvář. Lze jej také kombinovat s trochou zeleného korektoru, se kterým společně zakryjí veškeré tmavé i zarudlé nedostatky vaší pleti. Oranžový korektor naneste na kruhy pod očima, dokonale zapracujte do pleti a překryjte make-upem. Pokud nanesete korektoru malé množství, stačí jej jen přepudrovat.

Růžový korektor

Růžový korektor je skvělý na maskování pigmentových skvrn, pih nebo znamének u světlých typů pleti. Pokud však máte tmavé kruhy po očima, rozhodně se mu vyhněte. S růžovým korektorem by to bylo ještě horší. Korektor tohoto typu použijte skutečně jen na ta místa, které jsou problematická. Nepoužívejte ho na celý obličej. Je třeba jej překrýt make-upem.

Žlutý korektor

Žlutý korektor má stejnou funkci, jako ten oranžový, více se ale hodí pro osoby s olivovým nádechem pleti. Perfektně zakryje fialové kruhy pod očima, modřiny i popraskané žilky. Tento korektor můžete použít jak lokálně, tak i na celou pleť, která bude po překrytí make-upem mnohem jasnější.

Bílé a neutrální korektory

Bílé korektory jsou v podstatě univerzální, ale nemaskují tak dobře, jako jejich jednotliví barevní sourozenci. Dovede ale krásně projasnit pleť, schová kruhy pod očima nebo zamaskuje pupínek. Jejich hlavní výhoda tkví v tom, že je lze použít samostatně i bez make-upu.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat