Doplňky stravy s famózními kosmetickými účinky

Proč si rybím olejem, vitaminem C a mořskými řasami zlepšovat jen zdraví? Vnější aplikace těchto doplňků stravy omlazuje pokožku, léčí akné a likviduje tmavé kruhy pod očima. Ve hře je i rychlejší regenerace a dávka hydratace!

Nikdo asi nepochybuje o tom, že doplňky stravy, které vídáme v lékárnách a drogeriích, přinášejí tělu užitek. Kromě toho, že nabízejí četné přínosy pro zdraví, lze s nimi i zkrásnět. A je to za jednu cenu! Které konkrétní můžete využít vnitřně i zevně?

Rybí olej, tajemství věčného mládí

Že rybí olej, který je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, přispívá k dlouhověkosti, už pár studií naznačilo. Co když si jím ale budete potírat pokožku? I to se podle všeho setká s hodně příznivou odezvou! Ostatně kromě zmíněných kyselin obsahuje i vitaminy A a D, stejně jako třeba takový selen. Tyto látky se v pečujících krémech používají zcela běžně, neboť vyhlazují pleť, léčí akné, napomáhají hydrataci a zpomalují tvorbu vrásek. Neváhejte tedy rybí produkt zařadit do běžné kosmetické rutiny, vyplatí se to.

Vitamin C nejen na imunitu

Máte doma tabletky s vitaminem C, které se rozpouštějí ve vodě, čímž vzniká zdravý nápoj? A víte o tom, že mohou zlepšit vaši vizáž – a to podstatně? Vitamin C totiž poskytuje ochranu před UV slunečním zářením, umazává pigmentové skvrny, minimalizuje zarudnutí a stimuluje produkci kolagenu. Zároveň likviduje kruhy pod očima a urychluje regeneraci. Jak jeho účinky dostat tam, kam potřebujete, tedy na svůj obličej? Prášek lehce rozdrťte a přidejte k němu trochu vody, bohatě stačí čajová lžička. Získáte tím snadno aplikovatelnou masku, které dopřejte desetiminutové působení, poté ji smyjte.

Mořské řasy dodají bezchybný vzhled

Sortiment mořských řas je dnes více než pestrý. Zaměříme-li se na jejich extrakt, který se nanáší samostatně i v kombinaci s dalšími složkami (bílý jogurt, med, aloe vera, olivový olej), i ten má zajímavé vedlejší účinky. Reguluje činnost mazových žláz a zachovává elasticitu pleti, přičemž funguje jako skvělý exfoliátor odstraňující odumřelé kožní buňky. Souběžně eliminuje zánětlivá ložiska a povzbuzuje krevní oběh. Nezní to jako něco, co si přímo žádá o vyzkoušení?

Zdroje: medicalnewstoday.com, healthline.com, byrdie.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat