Za elektrizující vlasy můžou boty a hřeben

Vaše vlasy vypadají jako po zásahu elektrickým proudem. Statická elektřina je statická elektřina. Dělá si, co chce! Taky s ní válčíte? Vyměňte hřeben a sundejte boty!

Děti to při skákání na trampolíně zažívají dnes a denně. Jejich vlasy se elektricky nabijí, stejně jako když si na hlavu nasadíte kšiltovku, která se o vlasy otírá. Kartáčování a česání to celé někdy dost zhoršuje, stejně jako nadměrný styling a příliš časté fénování. Pak je tu taky ten fakt, že suché a matné vlasy jsou na statický náboj mnohem náchylnější. Naštěstí s tím pořád lze něco dělat.

Omezte používání nesprávných vysoušečů

Vysoušeče vlasů jsou fajn, když spěcháte do práce a nemáte jinou možnost. Pokud to ale jde, nechte vlasy proschnout na vzduchu. Jak horký vzduch kaskádovitě sestupuje přes prameny vlasů, je u něj mnohem pravděpodobnější, že přenese náboj a postaví vaši kštici do pozoru. Pokud si přece jen nemůžete pomoci, použijte fén s ionizátorem. Ten vlasy hydratuje, stará se o to, aby nebyly přesušené, zároveň při fénování s ním vznikají kladně nabité ionty, které nezpůsobují jejich poletování (nejsou o nic dražší než běžné fény). Taky vyměňte plastový hřeben za kovový.

Povolejte na pomoc vodu

Voda omezuje hromadění statického náboje. Kdykoli narazíte na statickou elektřinu, nastříkejte si do vlasů vodní mlhu. Pro jistotu v kabelce noste malou lahvičku s rozprašovačem a používejte ji podle potřeby.

Vsaďte na vlasová séra a krémy

Po každém umytí naneste několik kapek vlasového séra do dlaní a vetřete ho do pramenů. Usilujte o to, aby kštice netrpěla dehydratací. Vlasy, které zadržují vlhkost, nevytvářejí statický náboj. Užitečné jsou v tomhle směru i krémy proti krepatění vlasů či vyživující olejíčky.

Sundejte gumové boty

Už jste někdy prožili elektrický šok pouhým dotykem s kovovým zábradlím? Nebo snad při otevření dveří u auta? K tomuto statickému šoku dochází, protože si lidské tělo, které je vodivé, vytvořilo elektrický náboj a ten jen čeká na příležitost se vybít. Boty s gumovou podrážkou přitom patří k častým viníkům. Elektrický náboj totiž akumulují. Stačí tedy, že si do lesa kvůli klíšťatům vezmete vyšší holínky a už vám z toho vstávají vlasy na hlavě.

Zdroje: happyhiller.com, homeremedyhacks.com






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat