Voňavé domácí peelingy pokožku dokonale očistí

Letní prázdniny patří k nejoblíbenějším obdobím roku. Slunce, voda, chození bez bot, zmrzliny a opalování. Právě pobyt na slunci dělá pokožku atraktivnější. Připravte tu svoji na teplé sluneční polibky a nejdřív ji zbavte odumřelých kožních buněk. Pomůže citron a levandule!

Peeling je nezbytnou součástí péče o pleť. Dělá ji měkčí, lesklejší a hebčí. Také důkladně čistí její povrch a pomáhají zbavovat skvrn (1). I když drogerie nabízejí širokou škálu výrobků, nikam chodit nemusíte. Vystačíte si s tím, co máte po ruce. Navíc zajistíte, že peeling nebude obsahovat škodlivé chemikálie. Takže, po čem sáhnout (2)?

Citronovo-rozmarýnové pohlazení

Použijte 1 a ½ šálku epsomské soli (v případě, že svůj výtvor hodláte použít na obličej, tak ji nadrťte na jemnější prášek, u pokožky těla je lepší hrubší zrno), šťávu a kůru ze 2 citronů, 4 lžíce olivového oleje a 2 snítky rozmarýny.

Epsomská sůl odstraňuje odumřelé kožní buňky a zjemňuje pleť, citron zesvětluje, olivový olej hydratuje, pomáhá opravit poškozené kožní tkáně, pokožku revitalizuje, je oxidačním spojencem v boji proti stárnutí. Rozmarýna zase silně zklidňuje kožní onemocnění, jako jsou ekzémy a akné. (Lze ji však nahradit tymiánem, který má podobné účinky.)

Listy nasekejte a přidejte je ke všem výše uvedeným ingrediencím. Pokud chcete udělat hrubší peeling, přidejte méně oleje, zatímco pro měkčí a šetrnější variantu s ním nešetřete. Abrazivní směs naneste na pleť a vmasírujte ji krouživými pohyby. Následně opláchněte vodou. Aplikujte dle potřeby, doporučuje se však jednou týdně. V případě citlivé pleti jednou za 10 až 14 dní.

Levandulový sen

K potřebným věcem se tentokrát řadí ½ šálku mořské soli, ½ šálku kokosového oleje, 2–3 snítky levandule a 1 lžíce citronové šťávy. Pro podporu vůně pár použijte kapek esenciálního levandulového oleje (volitelná položka).

Mořská sůl detoxikuje, poskytuje vitaminy a minerály, podporuje krevní oběh, obnovuje přirozenou rovnováhu pH pokožky a v neposlední řadě bojuje s bakteriemi. Kokosový olej zjemňuje, napomáhá hojení ran, má antibakteriální a protizánětlivý efekt, proto se používá při léčbě ekzémů a suché kůže. Co se týče levandule, tak ta hojí, regeneruje a zklidňuje.

Postupujte jako v předchozím případě. Suroviny smíchejte, naneste na pokožku krouživými pohyby a smyjte. A co když peeling nespotřebujete hned celý najednou? Přeneste jej do nádoby s těsným víkem, počká na vás do příští kosmetické seance.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK547752/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5843359/ 






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat