Vyberte si brýle, se kterými zazáříte přes den v kanceláři i večer v baru

03.08.2021 | Krása a móda

Najít univerzální brýle není zrovna hračka, ovšem většinou chceme mít pouze jeden pár, který se hodí k různým příležitostem. Díky široké nabídce není problém najít model, který se hodí k elegantnímu oblečení, ovšem zároveň není příliš nudný ani na nošení ve volném čase.

Obroučky podle tvaru obličeje

Dioptrické brýle lze vybírat na základě několika různých faktorů. Tím hlavním je samozřejmě předpis od lékaře, ovšem styl brýlí si můžete vybrat zcela dle svého vkusu. Skvělým vodítkem, kterého se při výběru obrouček držet, je tvar obličeje. Každý totiž máme specifické rysy, které lze zvýraznit, či naopak utlumit právě brýlemi.

Pro oválný a kulatý obličej se skvěle hodí obdélníkové brýle, které jsou o něco širší než obličej. Díky tomu ho opticky zeštíhlíte a prodloužíte, jelikož zjemníte oválené rysy. Vyhnout byste se měli brýlím bez obrouček a kulatým brýlím, jelikož ty obličej naopak zakulacují.

Čtvercový obličej se skvěle doplní s oválnými a kulatými obroučkami. Zjemníte tak ostré úhly v obličeji a dodáte mu jemnost. Naopak byste neměli volit hranaté a ostré obroučky, které poutají pozornost na výraznost obličeje.

Takzvaný diamantový obličej se vyznačuje úzkým čelem a bradou. Nejlepší volbou jsou obroučky širší než lícní kosti, ideálním tvarem jsou kočičí oči či oválné obroučky. Zvýrazníte tak právě lícní kosti a celému obličeji dodáte balanc.

Posledním typem je srdcovitý obličej. Dominantou je zde široké čelo, zatímco brada je velmi úzká. Abyste tedy zvýraznili spodní část obličeje, vybírejte z brýlí, které mají širokou spodní část obrouček. Zvolit můžete také hranaté či kulaté brýle se zakřivenými hranami. Ty odpoutají pozornost od výrazného čela.

Váš životní styl

Brýle můžete také přizpůsobit svému životnímu stylu. Záleží na tom, jakým aktivitám se při nošení brýlí věnujete. Jestliže rádi sportujete, je dobré volit neutrální obroučky, které jsou především odolné. Jestliže často pracujete s počítačem, budou se vám hodit čočky absorbující modré světlo. Ulevíte tak unaveným očím. Jestliže si potrpíte na módu, pak se hodí vybírat z rozmanitých modelů, které nabízí nepřeberné možnosti. Můžete tak již na první pohled dát vědět, že se věnujete businessu, nebo třeba že jste kreativní duše. Díky širokému výběru snadno najdete brýle, které budou vyhovovat vašim potřebám a životnímu stylu.

Výrazná osobnost

Pro někoho jsou dioptrické brýle skvělým prostředkem, jak již na první pohled dát vědět o své osobnosti. Namísto toho, aby brýle byly pouze nezbytností, můžete z nich udělat skvělý doplněk. Navíc se nemusíte omezovat pouze na jedny brýle, vyzkoušejte více modelů. Jeden může být veselý, který nasadíte při cestě na party či ve volném čase. Druhý pak naopak může být střídmý, hodící se do práce. Je totiž škoda omezovat se kvůli práci pouze na neutrální tvary a barvy brýlí, když toho v nabídce můžete najít tolik. Ať už hledáte cokoli, podívejte se na eyerim collection. Ta nabízí rozmanité brýle pro každého.

Slaďte barvy

Obzvláště pokud toužíte po veselých, barevných brýlích, je třeba zaměřit se na svůj tón pleti. Pro teplé odstíny pleti se příliš nehodí pastelové a výrazné barvy, to platí i pro černou a bílou. Mnohem lépe vám sednou přírodní tóny jako je hnědá, zlatá, či třeba olivově zelená. Oblíbený je želvovinový vzor.

Pro studený odstín pleti se nabízí mnoho možností. Čemu byste se však měli vyhnout, jsou hlavně stříbrné a černé odstíny, dále pak studené barvy jako je růžová, fialová a modrá. Skvěle budou vypadat brýle v teplých barvách.

Brýle se mohou stát skvělým doplňkem, který bude vaší součástí. Je vaší přirozeností halenka a lodičky, nebo spíše sportovní tílko a legíny? Můžete najít kompromis pro obojí, ovšem nebojte se volit i výrazné modely, které podtrhnou váš styl.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat