Neemový olej vyřeší většinu problémů s kosmetickými nedokonalostmi

Vrásky, pigmentové skvrny, akné nebo nadměrné vypadávání vlasů. S tím vším si neemový olej hravě poradí. Můžete ho ale použít i na blechy, které obtěžují vašeho psa!

Neemový olej se získává ze stromu, jemuž se říká indický šeřík, což o jeho původu a výskytu mnohé napovídá. Celá tisíciletí je považován za posvátný, a to dokonce natolik, že i vítr, který ovívá jeho listy, má prý léčivou moc. Lisováním jeho ořechů vzniká olej, jež má hořkou chuť a česnekovou vůni. Nenechte se ovšem zmást, vhodný je jen pro zevní použití, přičemž blahodárně vyživuje pokožku a vlasy. I jeho další účinky si ale vaše vizáž bude pochvalovat! Co říkáte třeba na tyhle?

Hurá, pupínkům odzvonilo

K rozvoji akné dochází v důsledku nadprodukce kožního mazu i množení bakterií, které se vyskytují v pórech a spolu s nečistotami je ucpávají. A teď si představte, že neemový olej dokáže vyřešit obojí – a to i v malém množství. Tedy alespoň podle odborných studií, jejichž poznatky sdělují, že jeho aplikace představuje prevenci i léčbu akné, neboť reguluje tvorbu mazu, hloubkově čistí a vykazuje antibakteriální vlastnosti. Zároveň tlumí záněty, což je přínosné i při ekzémech a vyrážkách.

Už žádné pigmentové skvrny

Jestli něco opravdu nepotěší, tak jsou to tmavé pigmentové skvrny, jež se vyskytují, kde se jim zlíbí. I s tím ale může pomoci zmíněný mazlavý prostředek, který usměrňuje působení melaninu. Stačí ho nanášet na postižená místa a je po starosti! Nelze opomenout ani to, že tento produkt také chrání kůži před ultrafialovým zářením, zpomaluje stárnutí, uklidňuje podráždění a neutralizuje volné radikály.

Vlasy bez lupů

Neemový olej se hojně využívá i na vlasy, a to ve formě zábalů i masek. Je prokázáno, že zastavuje lupy, zatímco ošetřuje pokožku hlavy a stimuluje vlasové folikuly k růstu. Přispívá i léčbě nadměrného vypadávání, přičemž hřívu celkově zoceluje. Protože účinkuje proti parazitům, můžete ho dopřát i svému čtyřnohému mazlíčkovi, kterého otravují blechy. Mimochodem, servítky si nebere ani tehdy, když jde o vši. Tak na to nezapomeňte, až si je vaše dítko přinese ze školky nebo školy…

Zdroje: naturallivingideas.com, kamaayurveda.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:59
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat