Domácí prostředky pro dlouhé a krásné řasy

Řasy husté a dlouhé jako kartáče jsou svůdné a sexy. Jenže všechno to nasazování umělých řas je tak únavné! Není lepší těm svým přírodním poskytnout odpovídající výživu a proměnit je v klenot? Pomůže třeba zelený čaj!

Podpora růstu a hustoty. To je hlavní téma dlouhých řas. V moci kterých běžně dostupných vychytávek je stimulace chloupků na okraji očního víčka?

Zelený čaj

Zelený čaj obsahuje flavonoidy, které napomáhají růstu vlasů. Může tedy pomoci i prodloužením vašich řas. A jak ho používat? Zelený čaj naneste na horní a spodní řasy (samozřejmě, až vychladne). Pro znásobení účinku zelený čaj také pijte – ideálně dvakrát denně (1).

Ricinový olej

Ricinový olej zlepšuje funkci jater, poskytuje ochranu proti vráskám, zmírňuje zažívací potíže, je záchranou proti roztřepeným konečkům, zklidňuje problémovou pleť a podporuje růst vlasů, řas a obočí. Vezměte 1 polévkovou lžíci zastudena lisovaného ricinového oleje a ten naneste na řasy pomocí vatového tamponu. Takto nechte působit přes noc a ráno opláchněte (3).

Bambucké máslo

Bambucké máslo je bohaté na vitamin C, obsahuje ale i další antioxidanty. Zároveň má protizánětlivé vlastnosti, zabraňuje působení volných radikálům, podporuje přirozený růst vlasů a řas a stimuluje produkci kolagenu.

Vezměte trochu bambuckého másla a jemně ho promněte mezi prsty, aby se rozpustilo. Poté jej naneste na horní a spodní řasy a nechte působit přes noc. Při aplikaci postupujte obezřetně a dávejte pozor, aby se máslo nedostalo přímo do oka.

Vitamin E

Tekutý vitamin E, který je běžně k dostání v lékárnách, působí jako kondicionér, který pomáhá řasám v růstu i hustotě, hydratuje je a přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem. Tekutý vitamin E se dávkujte kapátkem. (Pro vnitřní užití nejlépe ráno pod jazyk.) Lze ho však nanášet i přímo na řasy (2).

Kokosový olej

Kokosový olej obsahuje kyselinu laurovou, typ mastné kyseliny, jež se spojuje s růstem řas. Vše, co potřebujete, je polévková lžíce kvalitního kokosového oleje (lisovaného za studena). Před aplikací řasy odličte micelární vodou. Do oleje namočte vatový tampon a aplikujte jej podél linie horních a dolních řas. (Vhodný je i starý kartáček od řasenky.) Nechte působit přes noc a ráno smyjte (4).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK537100/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3036812/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5015816/, (4) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S187140212100062X?via%3Dihub







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat