Barvy letošního jara a léta

Při kombinování outfitů není podstatný pouze střih a materiál, ale především také barevná kompatibilita. Pokud si oblečete tu správnou barvu, můžete zcela změnit výsledný efekt i takové kombinace, jako je například klasika: tričko a džíny. A i když každý z nás rozhodně rád nosí své oblíbené barvy a odstíny, o kterých si myslí, že mu nejlépe sluší, přesto se většina z nás ráda inspiruje trendy a novými nápady v oblasti barevných kombinací. Protože změna je občas i v tom nejspolehlivějším systému zapotřebí, co říkáte?

Podle předních módních návrhářů nás čeká především citronovo-limetkový rok 2022. Barevná paleta v tomto případě totiž hovoří jasně (1): Limetková zelená, kanárkově žlutá, sytá „Kelly green“ zelená a teplá oranžová, to vše jsou trendy odstíny na sezonu jaro/léto 2022, z nichž každá má svůj vlastní speciální nádech. Že takové výrazné barvy nejsou to pravé pro vás? Právě naopak, pojďte se s námi s těmito odstíny seznámit trochu blíže, a zjistíte, jak snadné je nechat se těmito výraznými barvami unést! 

Královská modrá

Abychom na vás nešli zhurta hned ze startu, začněme nejprve s nadčasovou a stále oblíbenější klasikou: Královsky modrou barvou. Ostrá zelená „Kelly Green“ je sice nejžhavější barvou současného období (více o této barvě níže), ovšem jsme přesvědčeni, že královská modrá je přesně ten výrazný a nasycený odstín, který ji během několika měsíců srazí z trůnu. Řada návrhářů jej totiž již nyní s předstihem plánuje pro své kolekce na období podzim/zima 2022. Jen buďte opatrní při párování s červenou a bílou, pokud nechcete působit dojmem zarytého fanouška kapitána Ameriky (2).

Zářivá limetka

Tlumená šalvějová zeleň byla jedním z nejžádanějších odstínů v roce 2021, nicméně letošní sezóna se zaměřuje na poněkud výraznější a šťavnatější odstíny, a jsme si jisti, že tato zářivá limetkově zelená vyvolá radost v mnohých nadšenců do módy – ve vašem šatníku se totiž bude vyjímat skvěle (2)! A jak limetku vlastně nosit?

Co takhle se inspirovat u předních návrhářů a vyzkoušet saténové minišaty v tomto odstínu, elegantní šaty v délce midi, nebo dokonce čajové šaty ve stylu 50. let se stylově sladěným kloboučkem? Při stylizaci do tohoto limetkového odstínu jej nechte vyniknout a kombinujte pouze s černou nebo bílou obuví.

Žhavá oranžová

Zapomeňte na pastelové odstíny! Sezona pro jaro/léto 2022 je skutečně velmi ambiciózní a nedrží se zkrátka ani u takové barvy jako je oranžová (2). A jaká přesně je ta oranžová pro letošní rok? Odpověď zní jednoznačně: ta nejjasnější oranžová, jakou najdete!

Pokud se bojíte, že budete vypadat jako příznivci „Hare Krišna“, nemusíte se bát.  Jasně oranžový kalhotový kostým s decentními černými doplňky z vás udělá módní ikonu letošních teplých dní, a pokud si troufnete, můžete po vzoru módních návrhářů přidat trochu kontrastu například s modrou kabelkou a zavazovacími sandály.

Kelly Green

A konečně, tolik skloňovaný odstín zelené „Kelly Green“! Zářivá, hravá a odvážná barva!

Při pohledu na outfit sladěný do této barvy nikoho ve vašem okolí nenechá na pochybách, že se skutečně vyznáte a máte přehled o tom, co je skutečně in! Tato zelená se nepodobá žádné jiné barvě, a zejména na London Fashion Week tento odstín naprosto ovládl celé pódium! Takže vězte: Zářivá zelená letos nepatří Vánocům, ale žhavému létu (2)! 

Zdroje: (1) www.news24.com/w24/style/fashion/trends/pantones-colour-of-the-year-for-2022-is-veri-peri-and-its-here-to-illuminate-self-expression-20220112-2, (2) www.benjaminmoore.com/en-us/color-overview/color-palettes/color-of-the-year-2022






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:13
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:58
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:13

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat