Pravidelná maska je základem zdravých a krásných vlasů

Kdy jste si naposledy dělala masku na vlasy? Že už si ani nepamatujete? To pro vaši hřívu není úplně dobré. Jak často byste si tuto péči měla dopřát? A jakých zásadních chyb se vyvarovat?

Obličejové masky pronikly do našeho života i klasické kosmetické rutiny. Ale co ty vlasové? Těm už tolik pozornosti ani energie nevěnujeme, že? Ale rozhodně bychom měli!

Nebezpečí číhá všude

Jakmile vlasy vyrostou nad úroveň pokožky hlavy, jsou vystavené vnějším agresorům. A těch opravdu není málo. Na jejich seznam patří znečištěné ovzduší, škodlivé ultrafialové paprsky, horké stylingové přístroje, chemické barvy, odbarvovače, klimatické vlivy i příliš tvrdé kartáče a nešetrné hřebeny. Tohle všechno samozřejmě oslabuje jejich celkové zdraví, hydrataci, rovnováhu i schopnost regenerace, shodují se odborníci. Pravidelně aplikovaná maska ale působení těchto nepříznivých faktorů pomáhá zvrátit. Jak si v obchodě vybrat tu správnou?

Konkrétní problém vyžaduje konkrétní řešení

Prvním a asi i nejdůležitějším krokem je objektivní posouzení stavu vlasů. Jsou suché a lámavé? Nebo se naopak nadměrně mastí? Tvoří se na nich lupy, bývají zplihlé či roztřepené? To jsou otázky, na které je nutno znát odpověď. Jakmile provedete takovou „diagnózu“, stačí zvolit masku, která bude odpovídat vašim specifickým potřebám. Suché a lámavé hřívě udělá dobře hloubková kondicionérová kúra, poškozené od častého barvení restrukturalizační léčba a té na omak hrubé zase detoxikační zásah s revitalizačním vitaminem C. Vhodný výběr ideálního prostředku je však jen polovinou úspěchu. Umíte s maskou zacházet? Řada lidí tady dost chybuje.

Příprava je základ

Stylisté se domnívají, že před samotným nanesením je dobré si vlasy umýt běžným způsobem. Použijte tedy nejprve šampon, který odstraní nahromaděné oleje a pozůstatky kosmetických přípravků. Poté použijte kondicionér tak, jak je uvedeno na jeho obale. Následuje jemné vysušení ručníkem a až pak přichází čas na masku. Tou ošetřete vlasy od střední délky i prsty ji „zapracujte“ i do konečků. Pro ještě lepší vstřebávací efekt si hřívu pročešte hřebenem se širokými zuby a nechte působit. Tento proces opakujte jednou týdně.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3002407/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat