Suché ruce v zimě ochrání starý známý kokosák

Mají vaše ruce záděry, trápí je pnutí, zarudnutí a praskání? O suchou pleť v zimě je nutné pečovat! Jak a čím? Zachrání vás aloe vera nebo kokosový olej!

Nízké venkovní teploty a suchý vnitřní vzduch z ústředního vytápění způsobuje rychlé odpařování vody z pokožky, která je náchylná k dehydrataci, šupinatění a podráždění. Trpět přitom může nejen obličej. V ohrožení jsou právě i ruce. Jak je nejlépe léčit?

Používejte jemný čisticí prostředek

Mýdla mohou odstranit mastnotu z pokožky. Proto hledejte jemné mýdlo bez parfemace nebo mýdlo s hydratační složkou. (O složení výrobku se informujte na obale.)

Vyhněte se horké vodě

Horká voda s větší pravděpodobností rychleji odstraní přírodní kožní maz. Z tohoto důvodu ji nahraďte vodou teplou „tak akorát“.

Po umytí aplikujte hydratační krémy

Dokud je pokožka stále vlhká, naneste hydratační krém, který vlhkost uzamkne (nejlépe po každém mytí rukou). Méně hutnější krémy nebo mléka na ruce jsou praktičtější a během dne se jeví jako ideální možnost. V noci používejte vazelínu či kokosový olej. Po večerní sprše si ho naneste na ruce, navlékněte na ně rukavice a nechte působit přes noc. „Kokosák“ pleť dokonale zvláční.

Vhodné jsou i prostředky se sukulentem aloe vera, který má mnoho zdravotních výhod a je běžnou složkou produktů péče o pleť díky svým antibiotickým a protizánětlivým vlastnostem. Je snadno dostupný ve volném prodeji a lze jej aplikovat na pokožku jako přírodní hydratační krém s nulovými vedlejšími účinky.

Držte se dál o horkovzdušných vysoušečů

Horkovzdušné vysoušeče jsou skvělým způsobem, jak osušit ruce během několika sekund, ať už jste v kině, v restauraci nebo na benzinové stanici. Mají však tendenci vysušovat pokožku. Horký a suchý vzduch dokonce ruce přesušuje. V zimě se od nich držte dál a dejte přednost papírovým ručníkům, které jsou během tohoto období k pleti šetrnější.

Noste rukavice

Udržujte své ruce v teple a chraňte je. Nošení rukavic venku zvýší vlhkost vzduchu u pokožky a zpomalí ztrátu vody z pleti. Pokud jsou vaše ruce extrémně bolestivé, krvácející a nereagují na tato opatření, objednejte se ke specialistovi na dermatologii.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/search/research-news/8403/ - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat