Trendy v plavkách v roce 2023

28.03.2023 | Krása a móda

Přečtěte si, jaké plavky jsou IN v roce 2023, jaká barva bude vládnout letošnímu létu a jaký zvolit střih plavek.

Léto se pomalu ale jistě přibližuje, nadvládu nad počasím převzalo jaro a sluneční paprsky už sem tam prozáří oblohu. Ani se nenadějeme a budeme řešit, jaké plavky si oblékneme. Chcete jít s dobou a mít plavky, které jsou pro letošní sezónu IN? Čtěte dál, představíme vám trendy roku 2023 v plavkách!

Výběr je bohatý

Stejně jako každý rok, i v tom letošním se můžete těšit na široký výběr střihů dámských i pánských plavek. Potěší vás i jejich barvičky a materiály, každý si přijde na své. Požadavky na postavu už nejsou tak kruté, jako dřív, přesto se vyplatí začít už teď přemýšlet nad tím, jestli se do plavek bez obav svléknete, nebudete se stydět nebo halit do dlouhého oblečení. Že ta vaše postava není tak dokonalá, jak byste si představovali? Teď je ten nejlepší čas začít řešit hubnutí do plavek. Ještě na to máte dostatek času, tak směle do toho.

Plavky nejsou jen koupací oděv

Když se řekne plavky, asi každý v nich hned vidí koupací oděv, ve kterém si půjde zaplavat do bazénu, rybníku nebo moře. V plavkách ale můžete ležet i na pláži, opalovat se v nich, nebo v nich provozovat nejrůznější vodní sporty. Podle toho, kdo je nosí a k jakému účelu, plavky dělíme do několika skupin.

  • Dámské plavky, které mohou mít podobu monokin (jednodílných plavek), bikin (dvoudílných plevek) či tankin (plavky s odděleným vrchním a spodním dílem tak, že podprsenka vrchního dílu je prodloužená v top a sahá až ke spodnímu dílu).
  • Pánské plavky, které mohou být krátké i dlouhé, slipové i kraťasové, jednobarevné i vícebarevné, mohou plnit jak funkci plavek, tak kraťas apod.
  • Závodní plavky, které nosí sportovci – plavci. Závodní plavky pokrývají většinu těla a pomáhají k lepším výsledkům díky materiálům z umělých hmot, které se postarají o menší odpor.

Jednodílné nebo dvoudílné plavky?

Pánové by jistě řekli, že nejlépe na každé ženě vypadají dvoudílné plavky, které toho odhalí víc než ty jednodílné. Záleží ale na každé z nás, jaké plavky si oblékneme. Kdo chce skrýt bříško, ten dá přednost jednodílným plavkám, kdo se za svoji postavu nestydí, ten ji vystaví ve dvoudílných plavkách. Podobně na tom jsou i pánové, někteří dají přednost kraťasovému střihu plavek, které toho neodhalují tolik jako ty slipové, jiní zase svoje tělo rádi vystaví okolnímu světu.

Víte, že mezi nejoblíbenější dámské plavky pořád patří ty dvoudílné? Jejich díly se dají různě kombinovat, vrchní díl může být třeba ozdobený přezkou. Jednou si vezmete vrchní díl na ramínka, podruhé ten zavázaný za krkem. I ten vás omrzel? Co takhle top nebo naopak horní díl bez ramínek? Když přijde na spodní díl dámských plavek, i tady je výběr široký. Dáte přednost klasickým nebo brazilským kalhotkám? Tanga nebo kalhotky s nohavičkou? A co plavky se sukýnkou?

Jaká barva je in?

Rok 2023 je rokem barev, platí to i u plavek. Už nemusíte hlídat, aby vršek dámských plavek měl stejnou barvu jako ten spodní, barvy se mohou lišit, a klidně i výrazně. V letošním roce jsou jak pro dámské, tak pánské plavky IN nejrůznější barvy včetně těch neonových, vsadit můžete i na puntíky, proužky, různé geometrické vzory, havajské květinové vzory, zvířecí motivy a třeba i kovové ozdoby nebo korálky.

Víte, že barvou roku 2023 je napříč celým módním průmyslem Viva Magenta, která je něco mezi červenou a modrou, teplou a studenou barvou?

A co materiál?

Trendy se u materiálů jako takových moc nemění, pro výrobu plavek se používají hlavně materiály z umělých vláken a jejich kombinace, díky kterým se tvar plavek přizpůsobí vašemu tělu a zároveň po koupání rychle schnou.

Základem umělých vláken je polyamid (například nylon), polyester nebo polyuretan (elastan, Lycra, Spandex apod.). Co se ale mění, je vzhled materiálu. Pro letošek jsou IN lesklé a třpytivé látky, které prozáří každou pláž i okolí bazénu, tomu, kdo je má na sobě přidají na eleganci a stylu. Jen si představte, jak září, když na ně dopadnou sluneční paprsky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat