Zahrňte do své omlazující kosmetické rutiny černý čaj

Dejte své pleti ochutnat černý čaj. Zpomaluje stárnutí, chrání před poškozením způsobeným UV zářením, předchází kožním infekcím a umazává tmavé kruhy pod očima.

Černý čaj stojí trochu ve stínu toho zeleného, ale zdaleka to neznamená, že by snad byl méně prospěšný. I on má dlouhou tradici, protože se pije již čtyři tisíce let. A i on má léčivé účinky, před kterými smeká i moderní věda.

Občerstvení pro tělo i ducha

Fytonutrienty obsažené v tomto nápoji mohou pomoci při vyplavování škodlivých toxinů, což přispívá k celkovému zdraví. Jeho pravidelná konzumace rovněž zlepšuje činnost kardiovaskulárního systému a snižuje riziko ischemické choroby srdeční i infarktu myokardu. Působí však i proti rakovině a diabetu, přičemž posiluje imunitu, moduluje mozkové funkce a podporuje hubnutí. Plusové body sklízí i za to, že krotí stresové hormony a uklidňuje nervy, zatímco ulevuje při astmatu a likviduje nepřátelské bakterie. Znáte i účinky, které černý čaj nabízí pokožce? Jedna je lepší než druhá! (1, 2, 3)

Elixír, který pleť miluje

Kůže je největším orgánem a také je dost možná i tím nejchoulostivějším, proto potřebuje náležitou péči. Většina kožních infekcí vzniká v důsledku mikrobiální kolonizace, ovšem čajové katechiny a flavonoidy těmto infekcím pomáhají předcházet. Dostupné taniny se svými protizánětlivými schopnostmi zase umazávají tmavé kruhy pod očima a snižují otoky. O pomalejší stárnutí a útlum vrásek se postarají polyfenoly. Mimochodem, pití i vnější aplikace černého čaje může pomoci chránit pokožku a minimalizovat riziko kožních problémů způsobených nadměrnou expozicí UV záření (4, 5, 6). Tak si jeho působení pořádně užijte!

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15850895/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3123419/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17291231/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2737528/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2835915/, (6) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18296328/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat