Fígl pro odstranění skvrn od deodorantu u oblečení

Léto je před námi, což znamená, že můžete očekávat delší dny, spalující teploty a nejstylovější módní nezbytnosti, které ovšem vyžadují ochranu před antiperspirantem. Už jste si kvůli němu ušpinili oblíbenou košili nebo tílko? Nezoufejte, pomůže jedlá soda nebo ocet!

Existence deodorantu je úžasná. Pro někoho, kdo se nadměrně potí, je deodorant každodenním pomocníkem, který mu umožňuje cítit se komfortně. Bohužel, při aplikaci či sundávání (oblékání) oblečení se málokdo vyhne tomu, aby se oděv neotřel o čerstvě ošetřené podpaží. Výsledkem je skvrna, která je o to viditelnější, pokud se nachází na tmavých kusech outfitu.

Nylonové punčochy (ano, opravdu!)

Pokud máte malou skvrnu od deodorantu, jež je docela minimální, nebo spěcháte a snažíte se co nejdříve vyrazit ze dveří, vše, co potřebujete, jsou punčochové kalhoty nebo ponožky nad kolena. Oblečení položte na rovný povrch, punčochové kalhoty pevně utáhněte v rukou a rázně jimi otřete o skvrnu. Zkrátka proveďte svižný pohyb zápěstím. Pokračujte v tom, dokud skvrna nezmizí.

Abyste se zbavili větších a odolnějších skvrn od deodorantu, budete určitě chtít skvrnu „spláchnout“. Oblečení obraťte naruby, namočte kousek látky do studené vody a přetřete jím potřebná místa. Poté smíchejte sodu bikarbonu s vodou (o pokojové teplotě), dokud nevznikne hustá pastovitá konzistence. Tu naneste přímo na skvrnu, nechte ji nasáknout po dobu asi 20 minut, než ji opláchnete horkou vodou.

Co na černé košile a jiné průšvihy?

Pokud jde o skvrny od deodorantu, černé košile a další oděvy jsou obzvláště ošidné, protože bílé skvrny jsou ještě nápadnější. Postupujte jako v předchozím případě. Otočte košili naruby a pokuste se většinu skvrn vytřít studenou vodou. Až budete hotovi, místo přípravy roztoku z vody a sody vsaďte na bílý ocet. Použijte 230 ml vody a dvě až tři polévkové lžíce bílého octa. Směs nechte vsáknout do skvrny po dobu asi jedné hodiny, poté si vezměte čistý zubní kartáček, kterým setřete zbytek deodorantu. Jakmile to uděláte, košili hoďte do pračky, bílé znaky by měly být pryč.

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat