Když vaše rty stárnou, potřebují péči

Dost často se mluví o tom, jak ruce nebo krk odhalují skutečný věk. Pravda je taková, že co se týče známek stárnutí, tak i rty prozrazují, jak jste na tom… Skutečně jim dáváte všechno, po čem touží?

Rty se s přibývajícím věkem mění. To je realita života – a zcela normální. Ale pro ty z nás, kteří chtějí vypadat co nejlépe i ve vyšším věku, je důležité věnovat jim pozornost. Co všechno si rty zaslouží?

Balzámy na rty s kyselinou hyaluronovou

Rty se postupem času ztenčují a ztrácejí objem, což je to přirozená součást procesu stárnutí, kterou lze připsat úbytku kolagenu, tuku, lipidů a zvlhčujících látek, jako je kyselina hyaluronová. Když se produkce těchto látek začne zpomalovat, pokožka není tak plná a pružná. Dočasně rty vzpružíte balzámy a přípravky na rty s kyselinou hyaluronovou, které obsahují i další zvlhčovadla, jako je ricinový olej a antioxidanty.

Másla a oleje

I s barvou rtů to jde z kopce, s věkem se stává matnější a nevýraznější. Slizniční část rtu je tenčí, minimálně v porovnání se zbytkem pokožky, protože se skládá z méně vrstev a také obsahuje mnoho kapilár nebo drobných krevních cév. Rty zároveň čelí ztrátě vlhkosti. Co s tím? Používejte změkčovadla, jako je ricinový olej, olej ze semen moringy či slunečnicový olej, a zvlhčovadla – kromě kyseliny hyaluronové vsaďte na vosky, ale i pečující másla na rty.

Podkladová báze pod rtěnku

Kolem linie rtů se vlivem pravidelného pohybu (mluvení) dříve či později začnou tvořit drobné, jemné linky. Někdy se jim říká „kuřácké linky“, protože jsou častější u těch, kteří kouří, ale může je mít každý. Pakliže nosíte rtěnku, barevný pigment má tendenci těmito drobnými prasklinkami prosakovat.

Pokud si všimnete, že vaše rtěnka nezůstává na místě, rozpíjí se, a navíc není tak čistá jako kdysi, může to být známkou toho, že tyto jemné linky jsou stále výraznější. Jedním ze způsobů, jak si pomoci, je aplikace podkladové báze pod rtěnku. Jedná se o skvělého pomocníka, jenž rtům dopřává kvalitní péči a pořádnou dávku hydratace a také má páku na fixaci barvy.

Zdroje: www.mindbodygreen.com, www.byrdie.com






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

196 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat