Nejlepší korejské návyky péče o pleť

Jižní Korea, plným názvem Korejská republika, je doslova přeplněná kosmetickými salóny a lázněmi. Tamní ženy si na krásu prostě potrpí, a navíc mají svá tajemství, která pleť udržují krásnou a bezchybnou. Čím i vás mohou inspirovat?

Korejská tajemství krásy jsou jednoduchá, ale účinná. Chcete znát ty nejlepší tamní triky a tipy péče o pleť? Tady jsou!

A zase ten med!

Jako součást léků, náboženských obřadů i kosmetických přípravků. Med je zkrátka všude. Korejské ženy vědí, že tekuté zlato má čisticí schopnosti, proto jej aplikují na celé tělo, a to včetně obličeje. Zkusit můžete třeba peeling.

V misce smíchejte asi pět lžic tekutého medu, jednu lžíci hrubě mleté kávy, dvě lžíce třtinového cukru a lžíci ovesných vloček. Směs na obličej naneste krouživými pohyby a následně ji opláchněte vlažnou vodou. Med také přidávejte i do svého ranního nápoje. Pročistíte organismus a posílíte imunitu.

Kostky zmrazeného mléka

Lidé s mastnou pletí jistě ocení zmrazené syrové mléko odpočívající v misce na led. Syrové mléko je pro pleť hotový zázrak, protože ji dokonale vyživí, omladí a zregeneruje. Funguje i jako báječný čistič a zvlhčovač. Ve formě ledových kostek navíc osvěží jako nic jiného! Že nemáte čas? Osvojte si minimálně tenhle prostý návyk. Večer obličej umyjte vlažnou vodou a poté studenou. Použijte vatové kuličky namočené v růžové vodě. Výsledek: čisté póry.

Třífázové čištění

Korejci čistí, tonizují a zvlhčují pokožku téměř každý den. Pokud po ruce nemáte výše uvedené mléko, sáhněte po jogurtu nebo již zmiňované růžové vodě.

Dieta s nízkým obsahem soli

V Jižní Koreji se věří, že nadbytek soli tělu i kráse škodí, proto se tamní obyvatelé sodíku spíš vyhýbají. Pozor si dejte hlavně na trvanlivé pečivo, plísňové sýry a salámy.

Ovoce

Hrušky, ananas, pomeranč, papája, kiwi, okurka a další dobroty obsahují pečující výtažky, které omlazují a chrání pokožku v součinnosti s vitaminy. Zařaďte je na svůj jídelníček!

Spánek

Devět hodin spánku je pro korejské ženy nutností. Spát choďte ve stejnou dobu, z ložnice odstraňte vše rušivé (televizory, mobilní telefony a podobně) a nechte tělo, aby se přes noc dokonale zregenerovalo.

Obličejová jóga

Obličejová jóga redukuje výskyt vrásek a jemných linek. Jedná se o jeden z dalších korejských tipů, se kterým byste měli začít již dnes. A zároveň nikdy nechoďte spát s make-upem.

Zdroj: www.shape.com/lifestyle/beauty-style/skin-care/korean-skin-care-habits






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat