Opálení prodlouží jojobový olej

Bronzový, sluncem políbený vzhled je sexy! Co tuhle letní záři prodlouží? Jojobový olej z drogerie!

Primárním trikem, jak si udržet perfektní letní záři, je hydratace. Suchá pokožka je totiž matná, dokonce se může i loupat. Proto je aplikace hydratačního krému či oleje nezbytně nutná.

Bohužel, mnoho běžně dostupných „zvlhčovačů“ je vyrobeno převážně ze syntetických chemikálií, které pleť v tom horším případě podráždí. Navíc některé hydratační „zázraky“ na pokožce zanechávají mastný film, který jí zabraňuje dýchat. Už toho máte dost? Vsaďte na jistotu, jojobový olej k létu patří jako nic jiného!

Nejdřív sprcha, potom hydratační péče

Jojoba je přírodní změkčovadlo, což znamená, že se snadno vstřebává a pomáhá zlepšovat přirozenou bariéru pro „uzavření“ vlhkosti. Zároveň pleti dodává svěží, orosený lesk, jež prodlužuje opálení. Chcete-li použít jojobový olej, jednoduše se jím natřete ihned po koupeli, a to včetně obličeje.

Od hlavy až k patě

Můžete jej také přidat do současného hydratačního krému. A nezapomínejte na rty, nemají žádné vlastní mazové žlázy, které by jim pomáhaly, tudíž potřebují pomoc, aby zůstaly vlhké. (Pokožka v těchto místech je tenčí než kůže na zbytku vašeho obličeje.) Vyzkoušet můžete i hotové přírodní jojobové balzámy.

Jojobový olej snese i pokožka se sklony k akné

Mnoho lidí, kteří trpí na akné, chtějí vědět, zda je jojobový olej tou nejlepší volbou. Pravdu? Jojobový olej je nekomedogenní, což znamená, že neucpává kožní póry a nezpůsobuje tak pupínky a akné. K tomu je i hypoalergenní.

Pokud vás trápí skvrny po akné, které již nereagují na váš současný lék, může vám jojoba pomoci. K pozitivním zprávám patří i jeho trvanlivost. V případě, že se skladuje na tmavém a chladném místě, vydrží až pět let. A to s minimálními náklady na pořízení. Jojobový olej se dá sehnat již za 170 korun, přičemž téměř neubývá – stačí pár kapek denně.

Prostě must have prostředek

Myslete na to, že během léta je naše tvář vystavena mnoha nástrahám od slunce po opalovací krémy a pot. Naštěstí jojobový olej bojuje za čistou a hydratovanou pleť chráněnou jak před živly, tak i nečistotami.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8197201/






Celkem 1 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat