Léčba mastných vlasů nemusí být náročná

Mastné, zplihlé vlasy, nemusejí představovat pohromu. Jakými přírodními prostředky jim ukážete, kdo je tady pánem? Použijte citron a aloe vera!

Přestože je maz důležitý pro udržení zdraví vlasů, o jeho nadbytek nikdo nestojí už jen proto, že se mastné prameny spojují s řadou dalších problémů, jako jsou lupy, lámavé vlasy a jejich vypadávání. Vyzkoušejte tyhle domácí prostředky, které si nic nezadají s produkty z drogerie!

Citronová šťáva

Antibakteriální vlastnosti citronové šťávy mohou pomoci odvrátit růst bakterií na pokožce hlavy. Citron jemně odstraňuje nahromaděný maz, protože je kyselý, a zajišťuje, že prostředí pokožky hlavy zůstane zdravé. Nejlepší je však nepoužít citronovou šťávu přímo na pokožku hlavy. Smíchejte ji s vodou nebo nosným olejem, kupříkladu kokosovým, a po aplikaci nechte pět až deset minut působit. Následně opláchněte vlažnou vodou.

Aloe vera

Gel ze sukulentu aloe vera je vysoce účinný, pokud jde o mastné vlasy. Jemně čistí pokožku hlavy a odstraňuje usazený prach, to vše díky svým antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem. Při použití na pokožku hlavy posiluje vlasy, zabraňuje tvorbě lupů, zklidňuje svědění a odstraňuje přebytečný maz. Pro zvýšení účinku sukulentu můžete do gelu přidat olej na růst vlasů, promasírovat pokožku hlavy a nechat působit přes noc. Druhý den ráno normálně smyjte.

Co dalšího můžete udělat?

Vyhněte se používání fénů, teplo umožňuje pokožce hlavy snadněji absorbovat mastnotu. Vlasů se příliš nedotýkejte a nehrajte si s nimi, přenášíte tak mastnotu nebo pot z vašich rukou. Škrábání pokožky hlavy konečky prstů zase stimuluje mazové žlázy a podporuje je k produkci mazu. Zároveň vždy kontrolujte obsah použitých látek ve svých šamponech a kondicionérech. Nadměrné nahromadění silikonu totiž aktivuje mazové žlázy a zabraňuje vodě ve vstupu do vlasových stvolů.

Zdroje: www.healthline.com/health/oily-scalp, www.functionofbeauty.com/blog/new/oily-hair-treatment/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat