Složky, které hledat v opalovacích krémech pro zlatavé opálení

Pleťová mléka na opalování patří mezi nejoblíbenější a nejuniverzálnější dostupné produkty péče o pleť se širokou škálou možností. Chcete-li získat zdravé a zářivé opálení, rozhodně se zajímejte o to, zda obsahují to pravé ořechové

V pokožce se nacházejí specializované buňky zvané melanocyty, které jsou zodpovědné za určování barvy vaší kůže (její pigmentaci). Když jsou tyto buňky vystaveny ultrafialovému světlu (typ A a typ B) ze slunce, produkují a distribuují pigment melanin, jež stojí za požadovaným opáleným vzhledem. Navlhčená pokožka přitom má tendenci opalovat se lépe než ta suchá. Z tohoto důvodu ve kvalitních opalovacích produktech najdete pomocníky, jež tmavnutí pokožky nahrávají a zároveň pleť hydratují. Poznáte, co si z drogerie odnést?

Co hledat u opalovacího mléka

V ideálním případě by opalovací mléko mělo obsahovat přírodní složky získané z čistých zdrojů. Hledejte stálice, o kterých je známo, že obsahují živiny, zklidňují a pokožce neublíží. Mezi takové se řadí kokosový, avokádový a jojobový olej, výtažky z listů, jako je zelený čaj či přeslička rolní a květinové extrakty (kupříkladu levandule a heřmánek).

Pokud hledáte opalovací mléko, které vám nabídne určitou ochranu před sluncem, poohlédněte se po produktu SPF vyrobeném s oxidem zinečnatým, jež zabraňuje nezdravému spálení pleti.

Užitečné tipy, jak z opálení vytěžit maximum

Opalovací mléko používejte především na ruce, hrudník a nohy, ale vyhněte se obličeji a očím. Abyste předešli poškození pleti a vráskám, nejlépe uděláte, když budete používat hydratační krém s SPF – a všude jinde přírodní opalovací mléko.

Hydratujte pokožku před a poté, co vyjdete na slunce. Zvláštní pozornost věnujte všem oblastem na těle, které mají tendenci rychleji vysychat. Pijte dostatečné množství vody, což pomůže udržet vaši pokožku zdravější i zevnitř.

Zároveň myslete, na to, že nadměrné opalování a spálení od slunce vede k poškození DNA, volným radikálům a zvýšenému riziku rakoviny kůže. Většina odborníků se shoduje, že k nádhernému opálení a k dosažení minimální účinné dávky produkce vitaminu D potřebujete pouze 10 až 30 minut přímého slunečního záření denně.

Zdroje: www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12069637/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat