Při zkoušení nových kosmetických produktů můžete být velmi překvapeni

Nový krém se tvářil jako spása, ale ve finále z něj máte jen červenou kůži. Má to tak být? A co když se po peelingu loupete „jako blázen“, i tohle je v mezích běžného normálu?

Pleťové krémy, omlazující séra, chemické i mechanické peelingy, textilní masky, hydratační oleje, micelární vody, exfoliační zábaly…Na pultech obchodů je toho tolik! A my jakožto zvědavé ženy bychom nejraději okusily všechno. Jenže na zkoušení a testování různých přípravků může pleť reagovat všelijak. Je to v pořádku?

Případ mírného zarudnutí

Které z nás se něco takového nestalo… V drogerii si koupíme krém z reklamy a nemůžeme se dočkat, až ho zahrneme do každodenní rutiny. Jenže ouha, už po první aplikaci kůže místo slibovaného liftingového efektu zčervená, o čemž se v televizi tedy neříkalo! Co to jako má být? Žádnou paniku, bývá to normální. Tedy alespoň podle australské dermatoložky Cary McDonald. „ Mnoho složek péče o pleť stimuluje nový buněčný obrat a zasahuje do hlubších vrstev kůže, což vede k mírnému zarudnutí a lehkému podráždění,“ objasňuje tato specialistka. Skutečný problém prý nastává až tehdy, kdy se tato nepříjemnost ani po několika dnech aplikace nelepší, a ke všemu se objeví silné svědění a pálení. V tomto případě daný produkt raději přestaňte používat, protože vaší pokožce ani trochu nesedí.

Pomoc, vždyť já se loupu!

Jen tam, kde je pořádně uklizeno, může být hezky. A platí to i pro pleť, ze které se pomocí peelingů  vehementně snažíme odstraňovat odumřelé kožní buňky, jež mladistvému vzhledu poněkud překáží. Jenže co když se tento dobrý úmysl vymkne kontrole a odlupování bývá intenzivnější, než bylo v plánu? Stane se. „Pokud přípravek obsahuje retinol, opravdu může způsobit hodně rychlý obrat povrchových epidermálních buněk, což může vést k většímu odlupování,“ uklidňuje pro změnu australská dermatoložka Anita Patel. Dle jejího názoru se to za pár hodin srovná – a jestli ne, víte, co máte dělat. S tímto peelingem si dejte oraz, kůži nechte týden či dva odpočívat a pak zkuste jiný.

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/beauty/face-and-body/skincare-red-flag - celý článek






Celkem 1 komentářů

Xxx
13.09.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat